Foto-safari Gruža-Borač-Knić 2017

Foto-safari Gruža-Borač-Knić 2017

Druženje fotografa i foto-safari u organizaciji Foto-kluba "Kragujevac" i Centra za kulturu, turizam i sport Knić, a pod pokroviteljstvom skupštine opštine Knić, održaće se u selu Borač 14. maja.

Borač se nalazi na oko 30 kilometara od Kragujevca. Do sela se stiže kvalitetnim asfaltnim putem, preko Dragobraće i Oplanića, odnosno preko Knića (iz pravca Kragujevca) preko Pretoka (iz pravca Čačka i Kraljeva), odnosno preko Bara (iz pravca Gornjeg Milanovca). Od Kraljeva je udaljen 37km, od Čačka 38km, a od Gornjeg Milanovca 20km.

 

Teren je pitom i brežuljkast, tipično šumadijski, sa interesantnim lokacijama za fotografisanje prirode i pejzaža. Iznad samog sela izdiže se Borački krš, veoma interesantna stenovita formacija za koju se pretpostavlja da je vulkanskog porekla. Sam Borač je na oko 300 metara nadmorske visine, dok je nadmorska visina Boračkog krša 507m. Na vrhu Boračkog krša nalaze se ostaci starog srednjevekovnog grada, dok se u njegovom podnožju nalazi crkva iz XIV veka (mnogi tvrde da je još starija). U neposrednoj blizini je Gružansko jezero. U Borču je velikim delom snimana poznata TV serija "Moj rođak sa sela".

Sama lokacija, pored prirode i pejzaža, pruža mogućnosti za lovnu, turističku, putnu, lajf i fotografiju arhitekture, gde posebnu zanimljivost predstavljaju stare, očuvane seoske kuće koje su pravi primer stare šumadijske arhitekture.

Pored svima poznatih poljoprivrednih proizvoda, Borač je naročito poznat po kvalitetnoj rakiji i malinama, dok su stanovnici izuzetno gostoprimljivi.

Za učesnike je obezbeđen ručak (lovačka čorba i srneći gulaš), nakon čega sledi svirka benda "Duo trio kvatro" koji je već priredio fenomenalnu zabavu u Glediću.

Kotizacija iznosi 500 dinara i pokriva lagani doručak i kompletan ručak (biće serviran u 15 časova). Piće će biti služeno po popularnim cenama.

Prijave slati na mejl borac2017@gmail.com.

Okupljanje i uplate će se obaviti u domu kulture u Borču do 10 časova, a zatim se kreće na teren. U zavisnosti od afiniteta i raspoloženja učesnika, na raspolaganju je penjanje na Borački krš, obilazak stare škole, crkve i mini muzeja, više starih kuća, boračka reka itd.

Za 14 časova organizovana je promocija fotomonografije Miroslava Predojevića "Okrznuta istina", a pola časa kasnije i predstavljanje fotomonografije "Kragujevac za početnike i starosedeoce" Zorana Petrovića.

Organizatori napominju da učesnici ne moraju da imaju fotoaparate, za dobru fotografiju dovoljan je i mobilni telefon.

Dobrodošli su svi koji vole fotografiju i dobro druženje.

  

Foto: Serbian adventures, Foto-klub Kragujevac 

FOTO-SAFARI GRUŽA-BORAČ-KNIĆ 2017 FB STRANA
FOTO-KLUB KRAGUJEVAC SAJT, FB STRANA, TVITER 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html