Foto-safari Gruža-Borač-Knić 2018

Foto-safari Gruža-Borač-Knić 2018



Fotografsko druženje i foto-safari u organizaciji Foto-kluba Kragujevac i Centra za kulturu, turizam i sport Knić, pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Knić, održaće se u selu Borač 28. i 29. aprila.

Selo Borač se nalazi na oko 30 kilometara od Kragujevca. Do sela se stiže kvalitetnim asfaltnim putem, preko Dragobraće i Oplanića, odnosno preko samog Knića (iz pravca Kragujevca), preko Pretoka (iz pravca Čačka i Kraljeva), odnosno preko Bara (iz pravca Gornjeg Milanovca). Od Kraljeva je udaljen 37km, od Čačka 38km, a od Gornjeg Milanovca 20km.

Teren je pitom i brežuljkast, tipično šumadijski, sa interesantnim lokacijama za fotografisanje prirode i pejzaža. Iznad samog sela izdiže se Borački krš, veoma interesantna stenovita formacija za koju se pretpostavlja da je vulkanskog porekla. Sam Borač je na oko 300mnv, dok je nadmorska visina Boračkog krša 507m. Na vrhu Boračkog krša nalaze se ostaci srednjevekovnog grada, dok se u njegovom podnožju nalazi crkva iz XIV veka. U neposrednoj blizini je Gružansko jezero. U Borču je snimana TV-serija "Moj rođak sa sela".

Sama lokacija, pored prirode i pejzaža, pruža mogućnosti za lovnu, turističku, putnu, lajf i fotografiju arhitekture, gde posebnu zanimljivost predstavljaju očuvane seoske kuće koje su pravi primer stare šumadijske arhitekture.

Pored svima poznatih poljoprivrednih proizvoda, Borač je naročito poznat po kvalitetnoj rakiji i malinama, dok su stanovnici izuzetno gostoprimljivi.

Kotizacija iznosi 500 dinara i pokriva lagani doručak i kompletan ručak. Piće će biti služeno po popularnim cenama.

Okupljanje i uplate će se obaviti u samom Borču, u domu kulture do 10 časoba, a neposredno nakon toga polazi se na teren.

U zavisnosti od afiniteta i raspoloženja, na raspolaganju je penjanje na Borački krš, obilazak stare škole, crkve i mini muzeja, više starih kuća, boračka reka itd.

Ručak će biti serviran u 15 časova.

Narednih dana biće objavljeno još pojedinosti.

Dobrodošli su svi koji vole fotografiju i dobro druženje. Nije neophodan fotoaparat, za dobru fotografiju dovoljan je mobilni telefon.

Za prijave: fotosafariborac2018@gmail.com.

FOTO-SAFARI GRUŽA-BORAČ-KNIĆ FB STRANA
FOTO-KLUB KRAGUJEVAC SAJT, FB STRANA, TVITER 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html