Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Roditelji

29.04.2019

Peticija Beogradskog centra za ljudska prava protiv doživotne kazne; Jurić: Ne potpisuj!

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/solidarno-za-miroslava-jovanovica.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/strane/statut-ppns.html

2018.

The Death Penalty in 2017: Facts and Figures

Amnesty International recorded commutations or pardons of death sentences in 21 countries: Bangladesh, Cameroon, China, Egypt, India, Indonesia, Japan, Kuwait, Malaysia, Mauritania, Morocco/Western Sahara, Nigeria, Pakistan, Papua New Guinea, Qatar, Sri Lanka, Taiwan, Tunisia, UAE, USA and Zimbabwe.

Fifty-five exonerations of prisoners under sentence of death were recorded in six countries: China, Maldives, Nigeria, Taiwan, USA and Zambia.

Regional analysis

Americas

For the 9th consecutive year, the USA remained the only country to carry out executions in the region.

The number of executions (23) and death sentences (41) in the USA slightly increased compared to 2016, but remained within historically low trends of recent years. For the second year in a row, and the second time since 2006, the USA did not feature among the top five global executioners, with its position in the global ranking dropping from 7th to 8th.2018.

Mapa: Smrtna kazna legalna u 56 zemalja


Sedmi svetski kongres protiv smrtne kazne, 1. 3. 2019.

Federika Mogerini, visoka predstavnica za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednica Evropske komisije, na otvaranju Sedmog kongresa protiv smrtne kazne je između ostalog rekla: "Prevazišli smo „oko za oko“ i verujemo u pravdu, a ne u osvetu!"

VESNA PEŠIĆ, 25. 4. 2019. BEOGRADSKI CENTAR ZA LJUDSKA PRAVA, 27. 4. 2019.IGOR JURIĆ
, 28. 4. 2019.

Nema predaje, NE potpisuj peticiju!

Prošle su dve i po godine od momenta kada smo započeli kampanju za uvođenje doživotne kazne. Niko, ponavljam niko nam se nije javio i rekao da se ne slaže sa predlogom.

Sada, nekoliko dana pred najavljeno izglasavanje, javljaju se neki ljudi, političke partije i organizacije koje su pronašle milion razloga zašto jedan Vladica Rajković (npr) koji je silovao trogodišnje dete i ubio je potom (mada i nije trebalo koristiti kamen jer bi dete svakako preminulo) ne treba doživotno odstraniti iz društva.

Gospodo, pošto sve ovo radite isključivo iz političkih pobuda, neka vam služi na čast. 

Želim da vam jasno poručim, da ću se od danas boriti svim silama za još veća prava nemoćnih i da neću odustati. Moji su motivi drugačiji od vaših. Moja je misija posvećena deci koja su među nama i deci koja su izgubila svoje živote da bi nam to bila velika opomena da se nešto mora menjati. Vi to očigledno ne razumete ali ne brinite, borićemo se i za vašu decu.

Za razliku od vas, ja nikada neću dozvoliti da ovu, Tijaninu priču uprlja politika.- Kada je reč o zakonodavstvu u Velikoj Britaniji, postoji takozvani “whole-life order”, što znači da sudija može da osudi prestupnika na kaznu doživotnog zatvora, bez mogućnosti pomilovanja u slučaju najgoreg scenarija. Takav je bio slučaj Marka Bridžera koji je oteo i ubio Ejpril Džons, staru pet godina. Dobio je doživotnu kaznu i nikada neće izaći iz zatvora. Ovo je sada čest slučaj, kaže predstavnik NCA. 

David Wood: Velika Britanija ima kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta

 

DOŽIVOTNI ZATVOR ZA UBICE DECE FB STRANA
FONDACIJA TIJANA JURIĆ SAJTFB STRANATVITERJUTJUB


ARHIVA PPNS


PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar