Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Roditelji

01.03.2018

Što je porodica jača, manje će dece krenuti pogrešnim putem - dr Jovanović, Ko nam truje decu

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/solidarno-za-miroslava-jovanovica.html http://prviprvinaskali.com/galerija/?Gid=373 http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html

U SRBIJI SISTEMATSKI UNIŠTAVAJU PORODICU, A PROMOVIŠU PROSTITUCIJU I NARKOMANIJU

O zanemarivanju jednog od najvećih problema sa kojima se danas Srbija susreće, nažalost, sve veća dekadencija dece i omladine, kao i o njenom osipanju izvan granica naše zemlje, govori dr Zoran Jovanović, predsednik Udruženja Građana "Ko nam truje decu".

- Prvo što je na spisku trovanja naše dece je višedecenijsko duhovno trovanje za koje su odgovorni mediji. Emisije sa eksplicitnim sadržajem koji je zakonom zabranjen najčešće se emituju na televizijama sa nacionalnim frekvencijama. Oni koji brane ovakve sadržaje ili žele da minimiziraju negativan uticaj kažu "imate daljinski upravljač - promenite kanal", ali ostaje pitanje šta ćemo sa kršenjem zakona? U ovoj zemlji postoji Zakon o elektronskim medijima koji u svoja dva člana izričito zabranjuje prikazivanje takvih sadržaja. Ta zabrana se upravo odnosi na zaštitu maloletnika od uticaja medija - rekao je dr vet. med. spec. Jovanović.

Mediji ne stvaraju samo danas lošu sredinu i pogrešan sistem vrednosti za omladinu, već su kroz svoje delovanje tokom proteklog vremena "uspeli" da stvore i jednu novu - svakako manje odgovornu generaciju roditelja.

- Postoje roditelji kojima je svejedno da li je dete došlo kasno noću posle neke žurke, ili je došlo posle dva dana. Ti roditelji su takođe žrtve sistema i biće ih sve više ukoliko mi to ne zaustavimo. Jer bez zdrave porodice društvo i državu je nemoguće održati - objasno je on.

Takođe je bilo reči i o noćnom životu mladih. Noćni provod podrazumeva i konzumiranje alkohola, te se u noćnim klubovima krši još jedan zakon.

- Zakon o potrošačima RS koji zabranjuje služenje alkoholnog pića, piva, duvana i eksplozivnih sredstava maloletnim licima. U klubovima se mogu videti polugole devojčice sa tangama na glavama, a oko njih dečaci koji igraju kao da su u transu. Kasnije na takvim mestima se deci nude osim alkohola i tzv lake droge, koje se nikad ne završavaju na tome. Zato je podela na lake i teške droge veštačka i perfidna - smatra Jovanović.

Ono što čeka Srbiju je veliki posao. Budućnost kreiramo mi i svi smo jednako odgovorni za vrednosti društva koje ostavljamo deci.

- Nije rešenje hvatanje maloletnika, delinkvenata i sitnih dilera. Dileri će uvek biti lako mobilisani. Dok god živimo u društvu gde je novac ispred morala. Rešenje je konačni obračun svih bezbedonosnih službi, civilnih i vojnih ako treba, prvo sa narkomafijom, a onda i sa drugim kriminalnim strukturama - zaključio je Jovanović.

Tekst: Oslobođenje
Produkcija: Helmcast


O UDRUŽENJU 

KO NAM TRUJE DECU SAJTFB STRANA


ARHIVA

RTS 1: TAKO STOJE STVARI - KO NAM TRUJE DECU, 2016.


RADIO BEOGRAD 1: REČENO I PREĆUTANO

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar