Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement

 
 

Roditelji

16.05.2017

VIS Perfect Game - Ko nam truje decu

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

SRBIJA BEZ GMO - MARŠ PROTIV MONSANTA, BEOGRAD 2017VIS PERFECT GAME SAJT, FB STRANA, TVITER


* * *

P R O G L A S

Poštovani prijatelji,

osećam potrebu da Vam se svima ispred Glavnog odbora UG "KNTD" kao i u svoje lično ime zahvalim na poverenju i podršci koju ste nam ovih dana (i ne samo ovih) ukazali.

Ne želim da umanjujem značaj ove akcije, pobeda je velika, ali za veliko slavlje mi vremena nemamo. Iskru smo pretvorili u plamičak, a plamičak treba raspaliti u vatru.

Srbija je hladna, mermerom pokrivena i neophodno je ugrejati...

Naša deca su meta. Naša deca su žrtve, kako sistema koji je to učinio, tako i samih roditelja koji su to dozvolili kao nesvesne žrtve otrovane prethodnim vlastima.
Generacije su otrovane..., vreme je da lek postane upravo naša upaljena iskra. Budimo kremen kamen...

Medijski sistem je izvor zagađenog vazduha, koji naša deca udišu. Njihova nejaka pluća i ne znaju da postoji bolje. Zakoni ne štite ako postoje da bi postojali. Na nama je da branimo Ustav od sopstvenih institucija i nateramo našu državu da spasava sebe...

Medijsko trovanje najmlađeg naraštaja moramo zaustaviti. Pomozimo državi da živi kroz decu naše dece i ne umre sopstvenim neviđenjem!

Fizičko trovanje narkoticima, lako je sprovesti nad medijski otrovanom umu. Otud se deca dave alkoholom, drogama, "lakim i teškim", izbezumljena u potrazi za smislom koje su mediji obesmislili..., za moralom koji je izgubljen u "veličinama" serviranih gmizavaca.

Sva deca su žrtve, pa i onih koji se prljavo bogate, najprljavijim novcem. Shvatiće kasno..., učinimo da ne bude tako.

Pomozimo državi da shvati. Narko mafija ubija sav porod i rat joj se mora objaviti, dok procenat otrovanih to još uvek dozvoljava.

Da nisam omaškom rekao RAT.

Budimo uspavane, sebi ne dozvolimo da se uspavamo. Jačajmo, svakim danom pa makar i korakom deteta.

Strpljivo, uporno, hrabro, pametno...., budimo dostojni naših predaka!

PS: Uskoro planiramo da akciju "METLA" nastavimo, sa svima vama, bez oklevanja. Ovoj zemlji je svaki dan dragocen. Mentalno trovanje dece svih uzrasta se mora ODMAH ZAUSTAVITI a u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima RS. Računamo na vas!

Predsednik UG "Ko nam truje decu"
Zoran Jovanović
 

RADIO BEOGRAD - PROGRAM 202: POVIŠEN TON

Stiglo na mejlove škola

DIREKTORU PREDŠKOLSKE USTANOVE
DIREKTORU OSNOVNE ŠKOLE

Poštovani,

Grupa za zaštitu od nasilja i diskriminacije, koja je u sastavu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa nevladinim sektorom, pripremila je i prosledila školama i predškolskim ustanovama Obrazovne pakete za učenje o temi seksualnog nasilja u obrazovno- vaspitnim ustanovama, koji imaju za cilj osnaživanje svih učesnika u obrazovno-vaspitnom procesu da prepoznajaju i reaguju na ovaj vid nasilja.
U vezi sa Obrazovnim paketima pristigao je određeni broj predloga i sugestija, koji se odnose na njihov sadržaj i preporučeni način realizacije sadržaja.

Kako je ovom ministarstvu dragoceno mišljenje roditelja, zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama, kao i drugih učesnika i poznavalaca procesa i delatnosti obrazovanja i vaspitanja, odlučeno je da dostavljeni predlozi i sugestije budu uzeti u razmatranje.

U tom smislu, Obrazovni paketi biće predmet preispitivanja, a pre svega imajući u vidu uzrasne karakteristike i širi kontekst u kojem dete, odnosno učenik odrasta, uči i razvija se.

Svim obrazovno-vaspitnim ustanovama dostavićemo precizno uputstvo o korišćenju predloženih sadržaja, uvažavajući autonomiju ustanove da u skladu sa društvenim okruženjem i sopstvenom stručnom procenom u većoj ili manjoj meri ugradi u nastavne jedinice i deo preporučenih sadržaja. Mišljenja smo da ćemo revidiranjem pojedinih delova u duhu naše kulture i tradicije, ali uvažavajući princip nulte tolerancije prema bilo kojem obliku nasilja, postići željeni cilj, koji je ocenjen kao neosporan.

Do završetka procesa preispitivanja i dostavljanja revidiranog uputstva, odnosno Obrazovnih paketa, ustanove obustavljaju prethodno započete aktivnosti koje se odnose na njihovu primenu.

S poštovanjem,
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
 

POLITIKA: SEKSUALNO OBRAZOVANJE NA POPRAVNOM ISPUTU

Ministarstvu prosvete Republike Srbije u vezi sa spornim "Obrazovnim paketima"

Poštovani,

Obraćam vam se ispred UG "KO NAM TRUJE DECU", a u cilju razjašnjenja nedoumica sa po nama veoma spornim "Obrazovnim paketima" namenjenim za sprečavanje seksualnog nasilja nad decom. Sadržaj navedenih "paketa" je uznemirio, kako naše ne tako malo članstvo, tako i celokupnu srpsku javnost.

Kako bi otklonili nedoumice koje povodom ovih paketa imamo (i samo dole navedene imamo), potrebno je da nam u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja (Sl. glasnik RS 120/2004, 54/2007, 104/2009, 36/2010) odgovorite u za to Zakonom predviđenom roku na sledeća pitanja:

 1. Ko je finansirao celokupni projekat uviđenja "Obrazovnih paketa" za sprečavanje seksualnog nasilja nad decom od 3 do 18 godina?
 2. Koliko iznose utrošena novčana sredstva iz budžeta Republike Srbije za sprovođenje celokupnog projekta?
 3. Da li su za gore navedeni projekat korišćene inostrane donacije, ko je inostrani davalac donacije i pod kojim uslovima je finansirao projekat?
 4. Koliko iznosi ukupan novčani iznos iz stranih donacija?
 5. Po čijem nalogu je u ovom projektu agažovana Nevladina organizacija (u daljem tekstu NVO) "Incest Trauma Centar"?
 6. Kolika je novčana suma isplaćena NVO "Incest Trauma Centar" zbog njihovog angažovanja?
 7. Koje je struke i koji je stepen stručne spreme direktora NVO "Incest Trauma Centar" gospođe Dušice Popadić, koja je ispred navedene NVO učestvovala u izradi ovog projekta (zbog uvida u njene stručne kompetencije)?
 8. Da li su za izradu "Obrazovnih paketa" zvanično učestvovale relevantne naučne institucije Republike Srbije i ako jesu koje?

Ukoliko nam na navedena pitanja ne odgovorite u Zakonom predviđenom roku, bićemo prinuđeni da se obratimo Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti RS.

S poštovanjem

U ime UG "KO NAM TRUJE DECU"
predsednik
Zoran Jovanović
 

PETICIJA: ZAUSTAVIMO SEKSUALNU INDOKTRINACIJU NAŠE DECE!


POVLAČENJE OBRAZOVNIH PAKETA

Povodom Saopštenja Incest trauma centra da su Obrazovni paketi za učenje o temi seksualnog nasilja svojina tog centra i da se ne mogu revidirati, a da se ne povrede njihova autorska prava, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da te Obrazovne pakete u potpunosti povuče iz upotrebe. Istovremeno, odlučeno je da se u narednom periodu formira tim stručnjaka, dečijih psihologa i pedagoga, koji će izraditi novi pomoćni materijal za nastavnike i vaspitače namenjen prevenciji i sprečavanju seksualnog nasilja nad decom.

Tokom rada novi tim će se u potpunosti pridržavati kriterijuma uzrasta deteta i karakteristika šireg konteksta u kojem dete, odnosno učenik, odrasta, naravno uz uvažavanje principa nulte tolerancije prema bilo kom obliku nasilja. 

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja


PRILOZI

 
PRVI PRVI NA SKALI ’’Ista osecanja’’ i HIV pozitivni muskarci 2017

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar