Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Ekologija

26.10.2018

Celodnevni Klimaton u Kragujevcu

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/solidarno-za-miroslava-jovanovica.html http://prviprvinaskali.com/galerija/?Gid=373 http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html

Klimaton je globalni pokret posvećen rešavanju najvećih klimatskih izazova sa kojima se danas gradovi suočavaju i koncipiran je kao 24 časovni softver festival koji se u isto vreme, četvrtu godinu za redom, 26. oktobra održava u preko 100 gradova širom planete. Ove godine se prvi put održava i u Kragujevcu.

Učesnici u timovima tokom 24 časa radе na pripremi rešenja za klimatske izazove grada Kragujevca.

Tema ovogodišnjeg Klimatona u Kragujevcu je kako motivisati građane da se aktivnije uključe u upravljanje otpadom na gradskom nivou. Konkretno, primarna separacija otpada je identifikovana kao gorući problem i od učesnika se očekuje da kroz inovativna rešenja doprinesu njegovom rešavanju. Učesnici podršku tokom događaja, u pripremi svojih rešenja, dobijaju od stručnjaka iz oblasti upravljanja otpadom i poslovnog planiranja. Najinovativnije ideje biće nagrađene.

Događaj partnerski organizuju grad Kragujevac, Udruženje Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, Biznis inovacioni centar, Fakultet inžinjerskih nauka i Udruženje Un BeSo.

Organizacija događaja je podržana od strane UNDP i Climate KIC.

Izvor: Kragujevac.rs 

UN BESO SAJT  

PRVI PRVI NA SKALI Baner Un BeSo medijski partneri

PREPORUKA PPNSARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS
PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar