Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Ekologija

26.06.2020

I ti si medij - pobednički rad Lazara Simića

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html

Rad mladog Kraljevčanina, studenta prve godine Fakulteta političkih nauka u Beogradu, prema mišljenju žirija, izdvojio se zbog toga što je imao više elemenata i ukazao na veliki problem u lokalnoj zajednici, a nagrada je – prava!

Jedan mini video, dve fotografije i kratak tekst kojim je ukazao na problem smeća što nedeljom, koja je pazarni dan, ostaje na pijaci u Kraljevu, doneli su Lazaru pobedu na nagradnom konkursu pod nazivom „I ti si medij“.

Ovaj konkurs raspisao je Vugl, medijski portal namenjen, pre svega, rođenima u poslednjoj deceniji 20. veka. Portal Vugl je, kako sami ističu, „za ljude koji žele da misle, postavljaju pitanja, kritikuju, saznaju nove stvari, imaju ideale i principe...“ Kao medij „koji ne nudi gotove odgovore, nego pokušava da razume gde živimo, kako živimo i za šta živimo“ na nagradnom konkursu pozvali su pratioce da preko društvenih mreža, kroz tzv. „građansko novinarstvo“, kada građani izveštavaju sa lica mesta, pokažu da mogu da budu izveštači preko bloga, društvenih mreža ili Jutjuba, sa idejom da podstaknu druge da reaguju

„Ukazivanjem na neki problem, pozivom na akciju, možeš da budeš medij“ – reči su iz poziva na konkurs.

Lazar Simić iz Kraljeva poziv je shvatio na pravi način. Na svom Instagram profilu podelio je objavu:

„Ovako izgleda pijaca u Kraljevu posle obavljenih nedeljnih poslova - puna smeća 😷😰😡 koje čeka da ga neko očisti ili da završi u Ibru koji je odmah pored. Da li je zaista teško pokupiti smeće za sobom? I da li vam se zaista ne gadi da budete okruženi njime?“

Video pogledajte na Lazarovom Instagram profilu:

Portal Vugl objavio je da im je, za kratko vreme, pristiglo mnogo predloga, najviše preko Instagrama i Fejsbuka, a za pobednik konkursa „I ti si medij“ izabran je upravo Lazar Simić (19) iz Kraljeva, koji na beogradskkom fakultetu političkih nauka završava prvu godinu studija.

Tročlani žiri u sastavu: Izabela Branković (Asocijacija medija Srbije), Nikola Ristić (Krovna organizacija mladih Srbije) i Filip Švarm (nedeljnik „Vreme“), nagradio je Lazara ajfonom X i obukom iz mobilnog novinarstva.

ŽIRI SMATRA DA SE OVAJ PRILOG IZDVOJIO TIME ŠTO SADRŽI VIŠE ELEMENATA (VIDEO, FOTO, TEKST), KAO I UKAZIVANJEM NA PROBLEM U LOKALNOJ ZAJEDNICI.

Za žiri je presudilo i to što vizuelni elementi u Lazarevom postu daju kompletnu sliku: sadrže i širok plan i detalje, a iz videa je odmah jasno o kom mestu se radi.

Za portal Krug, na kojem je Lazar objavio svoje prve tekstove, mladi pobednik naveo je da mu je drago što postoje ovakvi konkursi.

- Divno je što se na takvim konkursima mladi podstiču da urade nešto korisno za zajednicu i da za to dobiju nagradu koja, svakako, nije nevažni faktor – poručio je Lazar, jedan od onih mladih ljudi koji odlično procenjuje da je vreme važnije od novca i uvek se trudi da svoje vreme iskoristi najbolje što ume!

Čestitamo, Lazare!

Izvor: Krug, 26. 6. 2020. 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 
 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar