Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Pušenje ili zdravlje

05.08.2014

Pušenje u trudnoći i ADHD

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Deca majki koje su pušile u trudnoći imaju dvostruko veći rizik za poremećaj pažnje hiperaktivnošću (ADHD), objavili su danski naučnici.

Istraživanje sprovedeno na univerzitetu u Arhusu sugeriše kako slične posledice može da ima i korišćenje terapije za odvikavanje od pušenja u trudnoći, piše stručni časopis Pedijatriks.

Već je poznato kako pušenje u trudnoći rezultira povećanjem rizika za spontani pobačaj, komplikacije u trudnoći, prerani porod i smanjenu porođajnu masu beba.

Istraživači veruju kako je nove nalaze dobijene praćenjem gotovo 85.000 dece rođene između 1996. i 2002. godine moguće objasniti štetnim uticajem nikotina na mozak fetusa.

Izvor: mojezdravlje.ba
Foto: theguardian.com

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar