Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Saveti nutricionista

06.08.2017

Ishranom do boljeg učenja

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://www.frka.info/prijava http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Bliži se septembar, mesec polaska u školu i poslednjih tremina za polaganje ispita. Stres se gomila, kafa za kafom se pije, mnogi, na žalost, koriste i razna energetska pića koja opterećuju jetru i previše razdražuju centralni nervni sistem.

Pravi izbor za vaše bližnje i vas je pravilna, izbalansirana ishrana. Treba da imate tri glavna obroka i dve lake užine koje će vam dati dodatnu energiju za radne pobede.

Nemojte da preskačete obroke. Taman će obed da bude vreme za potrebno odmaranje vaših "vijuga".

Doručak treba da bude u prvom satu po ustajanju. Najbolji izbor je brz sendvič sa filetima skuše ili oceđena tuna sa integralnom kiflom, uz sezonsku salatu. Ova riba sadrži omega tri masne kiseline koje su prava "hrana" za moždane ćelije. Vitamin B je odličan za smirivanje nervnog sistema i smanjenje napetosti, a ima ga u integralnim žitaricama, mesu, iznutricama.

Prva užina se konzumira tri sata nakon doručka. Naš predlog je čaša jogurta uz čašu borovnica koje se izblendiraju. Dokazano je da šejk od borovnica znatno povećava radnu sposobnost. Borovnice su odličan izvor antioksidanata, biljnih pigmenata, krepe organizam i prirodno nas drže budnim. Ako su vam borovnice nedostupne, dobra zamena su divlje kupine, ribizle.

Ručak je najbolje započeti svežom salatom, zatim nastaviti sa glavim jelom od ribe, uz prilog od blanširanog povrća.

Druga užina sledi tri sata nakon ručka. Izbor za ovu nedelju: šaka svežeg, domaćeg oraha uz čašu limunade.

Večera nas pripema za dugu noć nad knjigom i bez sna. Ne treba da opterećujemo digestivan trakt, zato je pravo rešenje sendvič od ražanog hleba sa kafenom kašikom putera i dva paradajza naseckana na kolutove.

Mislite na sebe i u danima učenja. Hrana je lek kako za dušu, tako i za mozak.

Foto: bagdetroit.com, ferfipont.hu,
vapetech.com.au, bodybelieve.wordpress.com 

Marija Prčić FB STRANA 


ZA POSETIOCE PORTALA PPNS: DO SLEDEĆE OBJAVE, UKOLIKO VAM JE POTREBAN SAVET ZA ISHRANU - JAVITE SE, ISKORISTITE KONTAKT-FORMU PORTALA PPNS. POSLAĆEMO VAM ODGOVOR U ŠTO KRAĆEM ROKU.


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Dren Ekologija Saveti nutricionista farmaceuta veterinara Pusenje ili zdravlje putovanja

PPNS/DRENPRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar