Kombajniranje i vršidba GM soje u Srbiji (2012)!

Kombajniranje i vršidba GM soje u Srbiji (2012)!

DA LI IMA GMO SOJE I KANCEROGENOG KUKURUZA U SRBIJI

Veći deo javnosti u Srbiji oštro osuđuje mogućnost da genetski modifikovani organizmi u bilo kojoj formi nađu svoje mesto u našem zakonodavstvu. Opet, s druge strane, javna je tajna da je GMO odavno prisutan na našim terenima. Uglavnom u soji, a regioni gde je, kažu, najviše ima su: sever Bačke, Srem i Mačva. Da je sigurno ima i u drugim delovima Srbije potvrđuju nam mnogi proizvođači na terenu, među kojima je i Vladan Bogosavljević iz Lešnice, podrinjskog sela koje se nalazi na nekoliko kilometara od Loznice. Skoro se pojavila preko crnih kanala i sve je prisutnija, jer ju je lako odbraniti od korova, a i prinosi su stabilniji, objašnjava Vladan. On spada u velike protivnike GMO-a i ne shvata ljude koji to svesno rade...

"Nema razlike. Šta više, ja sam nju kombajnirao. Ja radim usluge za novac. Mene pozove neko: Uradi mi tu soju. Nemam ja ništa sa tim. Ja sam i vršao tu soju. Apsolutno nema nikakve razlike. Njive su ekstremno čiste. Tu se prska tim totalnim herbicidima, tu nema korova, samo što ja posle imam problema, moram da očistim mašinu, svoj kombajn. dalje kad idem da vršem normalnu soju, ne želimo da pomešamo sa našom sojom. Bar ja je neću nikada koristiti na svom domaćinstvu ili da sutra, recimo, tu hranu koju ja proizvodim koriste moja deca ili bilo koja druga deca, narod uopšte. To sigurno neću nikad raditi".



Izvor: Poljoprivredna emisija/Studio Vertigo 

* * *

Ivan Mirković, Tabanović: "Hemija je skupa i onda ljudi da bi jednom samo poprskali, reše problem taj. Mada, kažem tako, modifikovana soja nije dobra, ali šta sad, kad čovek mora. Bori se da opstane".

PRIZNANJE PROIZVOĐAČA DA KORISTI NEZAKONITU GMO SOJU! (1:47")


GALERIJA PPNS: KAKO DA O(P)STANE SRBIJA BEZ GMO

PRESS

Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije

GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html