Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Akcije

14.09.2018

Dušan Todorović otputovao za Španiju!

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/korona/da-li-ce-se-beskontaktni-toplomeri-koristiti-u-osnovnim-i-srednjim-skolama-kragujevca.html

Dušan Todorović je helikopterom krenuo ka Beogradu odakle će avionom hitno biti prebačen u Barselonu. Helikopter, koji je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, je oko 18:10 poleteo je sa stadiona u svilajnačkom naselju Bojača i odvezao Dukija na aerodrom "Nikola Tesla" odakle je avionom Vlade Srbije otputovao u Španiju. Pre poletanja helikoptera sanitet Univerzitetske dečje klinike iz Tiršove Dukija je sa porodicom dovezao iz Kušiljeva u Svilajnac.

Kako smo saznali od porodice Todorović, stanje četvorogodišnjaka u poslednja tri dana znatno se pogoršalo. Velika količina vode koja se u stomaku pojavila kao posledica neuroblastoma izaziva velike bolove i ugrožava Dukijeve vitalne organe.Podsećamo, Dušan je rođen 21. juna 2014. godine u Beogradu.

Nakon izvršene biopsije, pristupilo se hemoterapiji u Beogradu, koja je rezultirala smanjenjem tumora do operativne veličine. Prva operativna intervencija je realizovana u eksperimentalnoj klinici Sent Jude u Memfisu (SAD). Posle operacije, postupak lečenja se nastavio u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži na Institutu za majku i dete u Beogradu i sprovedene hemoterapije.

Usled pojave recidiva, Dušan je hitno morao da ide u kliniku Sant Joan de Deu u Barseloni na dodatno dijagnostifikovanje, testiranje i analizu krvi i dva ciklusa hemoterapija i imunoterapiju. Ovaj tretman mu je od posebne važnosti u cilju spasavanja njegovog života. Cena tretmana je 191.312,81 evra.

Fondacija „Podrži život“ objavila je da su u humanitarnoj akcii za četvorogodišnjeg Dušana Todorovića prikupljena sredstva.

U humanitarnu akciju uključili su sve brojni građani i udruženja iz cele Srbije, a porodici Todorović se javila, za sada, anonimna osoba koja je klinici direktno uplatila preostali iznos, koji nije sakupljen preko Fondacije.

Hvala svima koji su učestvovali u akciji i apelujemo da se nastavi slanje sms poruka na broj 5757, jer pored Dušana, nažalost, postoji još dece kojima je potrebna pomoć.

Izvori: TV Centar, Podrži životPRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar