Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Akcije

12.09.2016

Foto-safari ’Gledić 2016’, godina prva

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html

Foto-safari "Gledić 2016" biće održan u istoimenom selu u nedelju 25. septembra, u organizaciji foto-kluba "Kragujevac".

Kao jedno je od najvećih sela u kraljevačkoj opštini, Gledić se nalazi na oko 30 kilometara od od Kraljeva, Kragujevca i Vrnjačke Banje, u srcu Gledićkih planina. Pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka selo je imalo 1.200 stanovnika, a danas oko 300. Vredni meštani, uz pomoć povratnika, rešili su da selu vrate deo nekadašnjeg sjaja i ekonomske moći. Preostalima u selu i najupornijim je lepo tu gde jesu, u okruženju prelepih planinskih predela, zabeležila je ekipa RTS.

Do sela se stiže kvalitetnim asfaltnim putem, preko Grošnice, Adžinih Livada i Bajčetine. Kraljevo se nalazi na približnoj udaljenosti, put je takođe dobar, a prolazi se kroz Vitanovac, Čukojevac i Godačicu. Iz Vrnjačke banje najbolja ruta je preko Stubala i Ugljareva, pa takođe na Čukojevac i Godačicu.

Teren je brdsko-planinski, sa interesantnim lokacijama za fotografisanje prirode i pejzaža. Nije neobično da bude i magle, naročito u jutarnjim satima.
PRVI PRVI NA SKALI Foto-safari Gledic 2016 galerija

Fotografi koji imaju nameru da prenoće mogu to da učine u planinarskom domu u Adžinim livadama (po ceni od 300 dinara), kao i u obližnjim gradovima (Kraljevo, Čačak, Vrnjačka banja). Zainteresovani za noćenje u planinarskom domu treba to da naglase u prijavi.

Osnovni proizvodi u Glediću su rakija i med, vrhunskog su kvaliteta. Istog dana se održava lokalna manifestacija "rakijada", pa neće nedostajati motiva za fotografe koje više vole life fotografiju.

Organizatori obezbeđuju lagani doručak i kompletan ručak (svadbarski kupus iz zemljanog lonca), kao i rok svirku (bend Duo Trio Quattro). Učešća je 500 dinara, a prijave se šalju na mejl gledic2016@gmail.com.

Iz Kragujevca do Gledića ne postoji autobuska linija, pa će članovi Foto-kluba "Kragujevac" priskočiti u pomoć svojim automobilima. Ukoliko to ne bude dovoljno, najavljen je prevoz taksijem na relaciji Kragujevac-Gledić, a košta 1.000 dinara po automobilu.

Za sve detaljnije informacije kontaktirati organizatora (Ivan Stojanović, 0641949920).

GALERIJA 

FOTO-SAFARI "GLEDIĆ 2016" FB STRANA 
FOTO-KLUB KRAGUJEVAC SAJT, FB STRANA 


 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar