Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Akcije

30.10.2018

Kraj nekažnjivosti zločina nad novinarima

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/korona/da-li-ce-se-beskontaktni-toplomeri-koristiti-u-osnovnim-i-srednjim-skolama-kragujevca.html

2018.

Međunarodna federacija novinara (IFJ) pokrenula je globalnu kampanju „End impunity for Crimes against Journalists“ / „Kraj nekaznjivosti zločina nad novinarima“.

U petak 2. novembra obeležava se Međunarodni dan za okončanje nekažnjivosti zločina nad novinarima sa ciljem da se vlada i cela javnost podsete na najteže zločine koji godinama i decenijama nisu rasvetljeni ni procesuirani.2017.

Saopštenje povodom Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima

Drugi novembar, Međunarodni dan borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, Srbija i ove godine dočekuje bez dokaza o tome ko su inspiratori i izvršioci ubistava i pokušaja ubistava novinara, iako je od pojedinih prošlo skoro 20 godina. U najvećem broju slučajeva, odgovorni nisu kažnjeni, a u mnogima istraga nikada nije ni pokrenuta.

„Praksa nekažnjavanja odgovornih za ubistva, pokušaje ubistva i napade na novinare mora biti prekinuta i na državi je da te slučajeve brzo i u potpunosti istraži i reši. Od tog pravila ne sme biti izuzetaka“, poručio je zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Novinska udruženja podsećaju da je u periodu od 1991. do kraja 2001. godine, čak 39 novinara i medijskih radnika ubijeno, kidnapovano, nestalo ili izgubilo život pod nerasvetljenim okolnostima. Među njima su Slavko Ćuruvija, Milan Pantić, Dada Vujasinović i žrtve bombardovanja RTS-a.

Podsećamo, Odbor za zaštitu ljudskih prava Generalne skupštine Ujedinjenih nacija je 2013. godine usvojio predlog da 2. novembar bude Međunarodni dan zaštite novinara, u znak sećanja na ubistvo dvojice novinara francuskog Radija Frans internešnal u Maliju.

Izvor: Ombudsman

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar