Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Akcije

02.07.2016

Letnja kampanja - dajte krv!

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

U okviru letnje kampanje dobrovoljnog davanja krvi, u Kragujevcu će biti organizovane dve akcije. U ponedeljak 4. jula u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, svi ljudi dobre volje moći će daju krv u transfuziomobilu koji će se nalaziti Pešačkoj zoni kod Krsta od 10 do 17 časova. Drugu akciju Crveni krst Kragujevca organizuje 23. jula u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Kliničkog centra Kragujevac u holu Delta parka od 10 do 16 časova.

Organizatori Crveni krst Kragujevac, Institut za transfuziju krvi Srbije i grad Kragujevac uputili su poziv svim ljudima dobre volje da se priključe.

Grad Kragujevac je prošle godine, podsetila je tom prilikom Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zadravstvenu i socijalnu zaštitu, organizovao čak 94 akcije i dobio prizanje za jednu od tri najhumanije sredine. To je prvi put da je u istoriji dobrovoljnog davanja krvi grad Kragujevac dobio takvo priznanje. Damnjanović se zahvalila svim udruženjima i doborovoljnim davaocima krvi koji se uvek odazivaju pozivu organizatora. Prošle godine lokalna saouprava je za akcije i promocije dobrovoljnog davalaštva krvi izdvojila 2,5 miliona dinara, dok je za ovogodišnju letnju kampanju obezbeđeno 80.000 dinara.

Zahvaljujući se svima koji se odazivaju takvim akcijama, Igor Bubanja iz Instituta za transfuziju krvi Srbije je podsetio da su prethodnih godina u Kragujevcu organizovane najbrojnije i najuspešnije akcije u Srbiji. Prošle godine od 57 gradova i opština, najveći odziv zabeležen je u Kragujevcu gde se prijavilo 160 ljudi. Primetno je i uvećanje onih koji prvi put daju krv i taj procenat u Kragujevcu premašio je 30 posto. To je značajan rastući trend ako se ima u vidu da se u Beogradu kreće između 10 i 20 posto. Ovo je 12. letnja kampanja, koja ne samo da promoviše dobrovoljno davalaštvo, već ima za cilj da se obezbede dovoljne rezerve krvi.

Letnji period je uvek kritičan i deficitaran za rad službi i zavoda za transfuziju, ali zahvaljujući Institutu za transfuziju krvi Srbije više od decenije oragnizujemo velike i kvalitetne letnje akcije, kazala je Marica Patrnogić portparol Crvenog krsta Kragujevac. U dve velike akcije uvek obezbedimo dovoljno jedinica krvi. Ono što nas raduje je ne samo dobar odziv nego i sve veći broj onih koji prvi put daju krv. Ove godine akciji se priključio i Sportski centar Park koji je za sve davaoce obezbedio po tri ulaznice za otvoreni bazen.

U organizaciji akcija Crveni krst značajnu pomoć ima i od udruženja. Jednu od prvih letnjih akcija danas je organizovalo Udruženje boraca Šumadija. Kako je rekao Dragan Pavlović ovo je velika peta akcija po redu, organizovana u hali Jezero, a odazvalo se 20 udruženja iz 20 gradova Srbije.

Izvor: Kragujevac.rs  

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar