Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Akcije

08.11.2017

Preko 150.000 građana traži doživotni zatvor za najsvirepije ubice

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić i Predrag Mihailović, glavni i odgovorni urednik lista Blic, predaće 9. novembra u 13 časova Skupštini Srbije više od 150.000 potpisa građana prikupljenih u okviru nedavno organizovane narodne inicijative za uvođenje kazne doživotnog zatvora.

Biće to drugi susret predstavnika Fondacije i Blica sa predstavnicima parlamenta u ovoj godini. Fondacija je 3. maja predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković u ruke predala predlog izmene Krivičnog zakonika koji podrazumeva uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteže oblike teških krivičnih dela kakva su ubistvo deteta, maloletnika ili trudne žene. Istim predlogom, organizacija koja se dve i po godine intenzivno bori za bolju bezbednost dece u Srbiji, traži i da tako osuđena lica nemaju pravo na uslovni otpust.

-Bio je ovo logičan korak nakon što smo nekoliko meseci čekali da naš predlog uđe u skupštinsku proceduru. Istrajni smo u svakoj borbi za bolju bezbednost sve naše dece. Tako je bilo i sa "Tijaninim zakonom", a sada i sa inicijativom za uvođenje nove sankcije za najsvirepije ubice dece, kaže Igor Jurić.

Narodna inicijativa održana je u preko 40 gradova u Srbiji u periodu od 23. do 29. oktobra. Broj prikupljenih potpisa višestruko je premašio 30.000, neophodnih za ulazak u skupštinsku proceduru. Davanjem potpisa, građani su se ujedinili u stavu da trenutna maksimalna kazna od 30 do 40 godina za najteže oblike teških ubistava dece, nije dovoljna, te da je došlo vreme za promene.

Inicijativa za izmenu Krivičnog zakonika druga je inicijativa Fondacije Tijana Jurić. Pre ove, 2014. godine Fondacija je podnela inicijativu za izmenu Zakona o policiji, da bi nekoliko meseci kasnije, u julu 2015. godine, poslanici Skupštine Srbije usvojili taj predlog koji je simbolično nazvan "Tijanin zakon".

Bojana Latinović 
Izvor: Fondacija Tijana Jurić

DOŽIVOTNI ZATVOR ZA UBICE DECE FB STRANA
FONDACIJA TIJANA JURIĆ SAJTFB STRANATVITERJUTJUB


ARHIVA PPNS 

  


 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar