Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Akcije

23.04.2018

Protest oružara Kod krsta 25. aprila

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Štrajk radnika fabrike Zastava oružje nastavljen je u utorak 24. aprila jednosatnom obustavom rada na radnim mestima od 11 do 12 časova, saopštava sindikalna organizacija ove fabrike.

Radnici će i narednih dana štrajkovati protiv načina koji predviđa privatizaciju kapitala fabrike, a po Zakonu koji će se na današnjoj sednici Parlamenta naći pred poslanicima Skupštine Republike Srbije.

Predloženim Zakonom se predviđa da se država posredno, bez direktne nacionalizacije, proglasi vlasnikom društvenog kapitala koji u fabrici Zastava oružje iznosi 24,56% ukupnog kapitala.

Radnici fabrike ne pristaju na model privatizacije koji se nije do sada vodio interesima ekonomskog i socijalnog razvoja, već motivima preraspodele društvenog bogatstva i osvete društvenoj svojini i na njoj utemeljenoj ideologiji.

Danas će grupa radnika fabrike predsednici Skupštine Republike Srbije predati potpise radnika fabrike protiv privatizacije fabrike Zastava oružje AD, kao i pismo šefovima poslaničkih grupa o razlozima zašto ne treba prihvatiti predložena zakonska rešenja.

U sredu 25. aprila radnici će svoj protest, zajedno sa građanima Kragujevca, iskazati na platou kod Krsta, sa početkom u 18 časova.

ORUŽARI SAJT, FB STRANAARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar