Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Akcije

05.01.2018

Saopštenje Prve kragujevačke gimnazije

Prvi Prvi na Skali
http://www.pametnoibezbedno.gov.rs/rs-lat https://tijana.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://www.facebook.com/JazzFestKragujevac/ http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Posle podmetnutog požara koji je 4. januara 2018. teško pogodio Prvu kragujevačku gimnaziju, učenici, uprava, nastavnički kolegijum i zaposleni u školi, obraćaju se javnosti sa porukom da se osećamo napadnuto, ali i da verujemo u solidarnost i podršku sugrađana i najšire društvene zajednice.

Zahvaljujemo se policijskoj upravi, vatrogascima, lokalnoj samoupravi i svim javnim službama koje su pravovremenom profesionalnom intervencijom najpre sprečile eskalaciju požara, a zatim sprovele i najavile buduće aktivnosti na sanaciji učinjene štete. Posebno se zahvaljujemo svim građanima Кragujevca koji su se dobrovoljno i samoinicijativno javljali sa porukama podrške, nesebično nudeći svoju volontersku pomoć.

Materijalna šteta učinjena Prvoj kragujevačkoj gimnaziji je neprocenjiva. Naprosto, zgrada i prostor naše škole su takvi da je nemoguće ugroziti ih, a da se time ne ugrozi i neki deo istorije i nacionalog identiteta. Međutim, ugrožene su i nematerijalne vrednosti koje naša škola s dužnom predanošću prenosi novim naraštajima, pre svih miroljubivost i tolerancija. Prva kragujevačka gimnazija je jedna od retkih škola u kojoj problem vršnjačkog nasilja ne postoji. Imena naših učenika čitaju se na naslovnim stranama štampe, kada kao društvo s ponosom ističemo postignuća naše omladine. Međutim, poslednjih godina, u crnim hronikama naša imena se učestalo nalaze kao žrtve nasilja.

Škola bez nasilja ne prihvata ulogu žrtve i ne pristaje na nasilnost kao atribut socijalnog okruženja. Zato najavljujemo niz aktivnosti, odmah posle božićnih praznika i konsolidacije škole. Pozivamo sve dobronamerne pojedince da prate našu javnu akciju sa ciljem da demonstriramo da su civilizacija, tolerancija i kultura miroljubivog sporazumevanja nepobedivo i većinsko raspoloženje Кragujevca, Srbije i sveta. Đaci i zaposleni Prve kragujevačke gimnazije su građani tog sveta i beskompromisno pripadaju njemu i njegovoj odbrani u našem prostoru i vremenu.Foto: Raus/Portal PPNS

PRVA KRAGUJEVAČKA GIMNAZIJA SAJT, FB STRANA ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar