Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Akcije

01.10.2017

Tribina ’Tabloidne aveti i žalbe građana zbog neistinitog izveštavanja’

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://tijana.rs/ http://prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo.html

Tribina "Tabloidne aveti i žalbe građana zbog neistinitog izveštavanja" biće organizovana u Domu omladine u utorak 3. oktobra od 16 časova i 30 minuta.

"’Tabloidne aveti’ na nasipu u Borči, "Kršenje kodeksa u izveštavanju o ubistvu pevačice", "Žalbe građana za neistinito izveštavanje", "Slučajevi Nede Arnerić i Bate Živojinovića - tabloidi na dnu", "Listovi kršili Kodeks povodom ubistva devojčice kod Zaječara", "Medijsko ubijanje Srba", samo su neki od naslova u medijima o radu Saveta za štampu.

Savet za štampu štiti građane Srbije od zloupotrebe u štampanim i onlajn medijima i nastoji da podigne kvalitet novinarstva u Srbiji.

Učesnice tribine su: Gordana Novaković, generalna sekretarka Saveta za štampu, Tamara Skrozza, članica Komisije za žalbe Saveta i Snežana Milošević, generalna sekretarka Lokal presa.

One će govoriti o žalbama građana na pisanje medija, o odgovornosti lokalnih i onlajn medija, o izazovima profesionalnog izveštavanja, a posebno o tome kako građani mogu da se besplatno žale Savetu za štampu na pisanje medija.

Učesnici tribine će dobiti primerak Kodeksa novinara Srbije koji sadrži pravila novinarske profesije na osnovu kojih Savet za štampu odlučuje o žalbama građana.

Ova tribina je organizovana u okviru projekta "Izgradnja poverenja u medije u Jugoistočnoj Evropi i Turskoj" koji finansiraju Evropska unija i Unesko. 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar