Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Akcije

30.07.2017

Upozorenje: Ekstremno visoke temperature do 6. avgusta

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Nakon upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda na novi talas ekstremno visokih temperatura u Srbiji, do nedelje 6. avgusta, Operativni tim Štaba za vanredne situacije grada Kragujevca, u skladu sa preporukom Sektora za vanredne situacije MUP – a Srbije, apeluje na sugrađane da se u cilju sprečavanja pojave požara na otvorenom pridržavaju propisa kojima se zabranjuje upotreba vatre na otvorenom što podrazumeva zabranu paljenja trave, strnjike i slično.

Operativni tim Štaba za vanredne situacije moli sugrađane da o pojavi manjih požara na otvorenom, hitno obaveste nadležne službe ili sami pristupe njihovom gašenju do pristizanja profesionalnih vatrogasno spasilačkih jedinica.

Štab za vanredne situacije podseća na preporuku Instituta za javno zdravlje da sugrađani za osveženje ne koriste vodu sa javnih česmi jer je kvalitet vode na tim alternativnim tačkama pri tako visokim temperaturama promenljivog kvaliteta. Sve zdravstvene službe u Kragujevcu u narednim danima pojačaće svoju aktivnost i obezbediti dovoljan broj ekipa za intervencije.

Istovremeno, iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć mole građane da broj 194 pozivaju samo u urgentnim stanjima. Za lekarske savete tokom noći u Zavodu za hitnu pomoć otvoren je broj 637 00 90. Tokom dana za lekarske savete građani se mogu obratiti Domu zdravlja Kragujevac, Zdravstvena stanica broj 4 na broj 335 610.

Operativni tim Štaba za vanredne situacije preporučuje javno - komunalnim preduzećima da posao organizuju u skladu sa smernicama resornog Ministarstva za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama, što podrazumeva češće pauze, odmor u hladu ili organizaciju rada u dve smene, kako bi se obezbedila potpuna zaštita života i zdravlja zaposlenih, ali i kontinuitet u pružanju svih usluga građanima.

Foto: Zoran Petrović
Izvor: Kragujevac.rs 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar