Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

11.12.2018

Convivium Musicum 2018: Gudački kvartet Vollmond

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/solidarno-za-miroslava-jovanovica.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/festival-fotografije-srbije-kragujevac-2019.html

Gudački kvartet Vollmond nastupiće u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u subotu 15. decembra od 20 časova.

U nastavku koncertne sezone Convivium Musicum, organizatori manifestacije za kragujevačku publiku priređuju koncert koji će biti u znaku negovanja starih vrednosti, ali i promocije domaćih mladih muzičara.

Od svog osnivanja, 2015. godine, ovaj ansambl beleži veliki broj nastupa širom zemlje, u regionu i inostranstvu.

Članovi kvarteta su uspešni profesionalni muzičari iz Srbije, koji se kontinuirano trude da usavrše svoje umeće na polju kamerne muzike, sarađivajući sa renomiranim umetnicima i članovima svetski poznatih kvarteta.

Pored angažovanja u gudačkom kvartetu Vollmond, Milana Bjelobaba i Luna Kostadinović nastupaju na poziciji prvih violina u Crnogorskom simfonijskom orkestru u Podgorici, dok se violistkinja Aleksandra Kijanović i violončelista Pavle Savić bave pedagoškim radom u Beogradu.

Svo četvoro su i članovi Muzikon kamernog orkestra, kao i Ljubljana internacionalnog orkestra.

Mladi umetnici će publici prezentovati lepotu forme gudačkog kvarteta kroz izuzetna dela klasične literature. Na programu su dva kvarteta velikana umetničke muzike – Hajdna i Betovena.

  • J. Hajdn – Gudački kvartet op. 20, br. 4
  • L. v. Betoven – Gudački kvartet op. 59, br. 7, RazumovskiKoncertna sezona se održava u organizaciji Udruženja građana Convivium Musicum, uz podršku Grada Kragujevca i ostalih prijatelja manifestacije, a ulaz na koncert je slobodan. 

Medijski partner UG Convivium Musicum je portal PRVI PRVI NA SKALI

CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUB


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu


ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar