Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

10.11.2018

Convivium Musicum: Koncert dua udaraljki i klavirskog dua

Prvi Prvi na Skali
http://www.pametnoibezbedno.gov.rs/rs-lat https://tijana.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Koncertna sezona "Convivium Musicum" nastavlja se nastupom dua udaraljki i klavirskog dua. Perkusionisti Srđan Palačković i Nevena Đorđević i pijanisti Stevan Spalević i Nemanja Egerić održaće koncert u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u utorak 13. novembra od 20 časova.

Srđan Palačković je vanredni profesor na Odseku za udaraljke na FMU u Beogradu, solo timpanista Crnogorskog simfonijskog orkestra, osnivač i član dua „Beogradski perkusionisti“. Umetnik koji iza sebe ima bogatu pedagošku i solističku karijeru, uključujući veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu. Pored učešća na brojnim muzičkim festivalima u saradnji sa renomiranim izvođačima, Srđan Palačković premijerno izvodi i mnoga dela savremenih autora muzike za udaraljke, kao i brojne obrade i transkripcije.

Nevena Đorđević je studentkinja na Odseku za udaraljke na FMU u Beogradu, u klasi profesora Miroslava Karlovića i Srđana Palačkovića, dobitnik je prve nagrade na Međunarodnom takmičenju udaračkih instrumenata "Petar Konjović" u Beogradu 2016. godine. Pohađala je brojne seminare kamerne i orkestarske muzike radeći sa istaknutim umetnicima. Čest je saradnik mnogih orkestara i kamernih ansambala u zemlji.

Pijanisti Stevan Spalević i Nemanja Egerić su istaknuti umetnici mlađe generacije, uspešni kako u svojim solističkim karijerama, tako i u zajedničkom radu. Klavirski duo "Stevan Nemanja" osnovali su 2015. godine, a već naredne godine ovaj ansambl je proglašen laureatom Međunarodnog takmičenja „Davorin Jenko“ u Beogradu, gde je osvojio prvu nagradu. Pored brojnih koncerata u zemlji i inostranstvu, ovaj duo je 2018. godinu posvetio saradnji sa perkusionistima iz različitih zemalja izvodeći brojna kapitalna dela literature.



Na programu koncerta su sledeća dela:

  • J. S. Bah − Engleska svita, a-mol BWV 807
  • I. Stravinski − Posvećenje proleća: Prvi deo-Obožavanje zemlje
  • A. Ignatovič Glinska – Pasakalja, za marimbu i vibrafon
  • A. Vinjao – Knjiga Gruva: VI Plesni gruv, za dve marimbe
  • B. Bartok − Sonata za dva klavira i udaraljke

Koncert oragnizuje Udruženje građana Convivium Musicum, a manifestaciju su podržali Grad Kragujevac, Filološko-umetnički fakultet, Muzička škola „dr Miloje Milojević“ i ostali prijatelji Koncertne sezone. Ulaz na događaj je slobodan.

Medijski partner UG Convivium Musicum je portal PRVI PRVI NA SKALI

CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUB


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu


ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)



Dodaj komentar