Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

21.09.2018

Convivium Musicum - Peti internacionalni festival kamerne muzike

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/solidarno-za-miroslava-jovanovica.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns.html

Kamerna muzika će se i ove godine slaviti u Kragujevcu na jubilarnom, Petom internacionalnom festivalu kamerne muzike Convivium Musicum, koji će se održati od 25. do 28. septembra.

Prezentovanje izuzetnih umetnika, različitih formi kamernih sastava i vrhunskih dela umetničke muzike, koja na kragujevačkoj sceni do sada nisu izvođena, je tradicija koja se prati i ovom prilikom. Ovogodišnji izvođači upoznaće auditorijum sa novim formama kamernih sastava, ali i predstaviti dela velikana umetničke muzike u novom ruhu.

Koncerti se održavaju na dve lokacije - Pozorištu za decu i Univerzitetskoj galeriji, a nastupaju:

Utorak 25. septembar
Pozorište za decu Kragujevac

Kvartet saksofona Quattro Temperamenti (Hrvatska, Srbija)

Kamerni sastav Quattro Temperamenti čine: Srđan Paunović – sopran saksofon, Nikola Macura – alt saksofon, Lovro Livajić – tenor saksofon i Filip Orlović – bariton saksofon. Tokom četiri godine od osnivanja sastava (2014), mladi saksofonisti su na brojnim nastupima pokazali izuzetno umeće u zajedničkom muziciranju, koje je nagrađeno renomiranim priznanjima i sjajnim kritikama.

Sreda 26. septembar
Univerzitetska galerija

Banjalučki trio (Južna Koreja, Republika Srpska)

Kamerni ansambl Banjalučki trio postoji od 2014. godine i čine ga Jon Ču Džong – violina/Južna Koreja, Marija Pilipović – flauta i Biljana Jašić Radovanović – klavir. Članice trija su veoma uspešne i ostvarene kako u svojim solističkim karijerama, tako i pedagoškim koje grade na Muzičkim akademijama. U zajednički rad donose višegodišnje izvođačko iskustvo, koje je rezultiralo nizom nastupa na značajnim regionalnim i evropskim Festivalima.

Četvrtak 27. septembar
Pozorište za decu Kragujevac

Festivalski ansambl Convivium Musicum (Portugalija, Litvanija, Srbija)

Sastav ovogodišnjeg Festivalskog ansambla je trio kojeg čine Žoao Paiva - klarinet (Portugalija), Filip Tomić – violončelo (Srbija) i Morta Grigaliunaite – klavir (Litvanija). Svo troje izvođača su izuzetno uspešni mladi muzičari, sa bogatom karijerom koja beleži veliki broj priznanja i nagrada, saradnje sa eminentnim svetskim pedagozima, kao i solističkih nastupa širom sveta na renomiranim muzičkim scenama poput Karnegi hola u Njujorku, Vigmor hola u Londonu, sedišta Uneska u Parizu i mnogim drugima.

Petak 28. septembar
Pozorište za decu Kragujevac

Klavirski ansambl 5+ (Srbija)

Klavirski ansambl 5+ čine pet pijanista iz Srbije: Julija Bal, Jelena Bajić, Jovana Radovanović, Stevan Spalević i Nemanja Egerić. Svoje sjajno umeće na klaviru, prikazaće u različitim formama klavirskih ansambala, na koncertu koji se koncepcijom i atraktivnim programom izdvaja od ostalih. Na sceni će biti tri koncertna klavira na kojima će petoro pijansta izvoditi Čajkovskog, Stravinskog, Ravela i Lavinjaka uz posebno iznenađenje na kraju koncerta. Plus u nazivu ansambla označava i goste koncerta koji će se na sceni pojaviti uz pijaniste.

Izvanredni muzičari koji će nastupiti, kao i impresivna dela koja će izvoditi, sigurno će još jednom zadovoljiti ukus svih ljubitelja klasične muzike i stručnog auditorijuma.

Festival se realizuje uz podršku i pomoć Grada Kragujevca, Filološko-umetničkog fakulteta, Muzičke škole "dr Miloje Milojević", Muzičkog centra Kragujevac i ostalih mnogobrojnih prijatelja manifestacije.

Koncerti počinju od 20 časova, a ulaz je slobodan. 

CONVIVIUM MUSICUM SAJT, FB STRANA, TVITER, INSTAGRAM, JUTJUB


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu


ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar