Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

30.11.2016

FMN: Izložba ’’Snoviđenje’’ - Verica Rakita

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Izložba slika, duboreza i ikonopisa "Snoviđenje" Verice Rakite biće otvorena u galeriji Fakulteta medicinskih nauka (FMN) u četvrtak 1. decembra u 18 časova.

Verica Rakita rođena je 1960. godine u Kraljevu, od ranog detinjstva živi i radi u Kragujevcu. Duborezom se bavi petnaestak godina, a ikonopis je učila u školi Bogoslovije "Sveti Jovan Zlatousti". U svet slikarstva (ulje na platnu i akvarel) ušla je pre nekoliko godina. Imala je dve samostalne izložbe i mnoštvo kolektivnih, gde je nagrađivana za svoje radove. Njeni radovi nalaze se u mnogim domovima kako u Srbiji tako i širom sveta.

- Eksperimentišući tehnikama, i ostavljajući značajan trag u duborezačkoj umetnosti, gospođa Verica Rakita odlučuje da svoj taletan oproba i u tehnici ulja na platnu, kao i u tehnici akvarela. Izučavajući vedute i mrtvu prirodu, Verica materijalni aspekt stvari predstavlja više naturalistički. Za njen likovni pristup se može reći da je vrsna sinteza formi i sadržine koncipirana u specifičan opus. Veričina likovna dikcija se može okarakterisati kao nivelacija hladnog i toplog, čime se postiže neka vrsta nove likovne poetike, u kombinaciji sa Veričinom željom da iza nje ostane kvalitetan umetnički trag (iz recenzije Aleksandre Stolić, MA istorije umetnosti).

Izložba je prvi u nizu događaja kojima FMN slavi 39 godina postojanja. Biće otvorena do 28. decembra.

IZLOŽBENI KATALOG

FAKULTET MEDICINSKIH NAUKA SAJT, FB STRANA

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar