Internacionalni džez festival - Kragujevac 2018

Internacionalni džez festival - Kragujevac 2018

XIX DŽEZFEST - KRAGUJEVAČKA DŽEZ RAPSODIJA

Kragujevačka džez publika je već naviknuta da će poslednjih dana oktobra uživati u zvucima najboljih bendova koji su u samom vrhu svetske scene. Organizatori ove godine u to ime najavljuju pravu pravcatu džez rapsodiju na XIX Džezfest.

Majstori improvizacije, autorski bendovi i originalne kompozicije, savremeni džez i klasična muzika, avangarda i uzbudljivi fjužn... Interesantan program, atraktivni i autentični izvođači, džezeri, koji donose duh Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Mađarske i Srbije, učiniće da džez, koji će se ove jeseni čuti u Kragujevcu, bude rapsodija širokog dijapazona ritmova, stilova i pozitivnih vibracija.

Prve večeri nastupaju Rémi Panossian trio iz Francuske i Schime trio + One iz Srbije. Francuski trio će posle tri albuma i 300 koncerata održanih širom sveta zasvirati i u Kragujevcu, a iste večeri i domaći autorski bend u čijem su sastavu dvojica Kragujevčana, čuveni pijanista Sava Miletić i bubnjar Predrag Milutinović.





Trio cimbaliste Mikloša Lukača iz Mađarske donosi srednjoevropske vibracije i duh Budimpešte.



Sestre Ingrid i Kristin Jensen će sa svojim projektom Infinitude dočarati "Beskrajnost" na trubi i saksofonu.



Ženski trio pod vođstvom nemačke pijanistkinje Julije Hilsman, najprofilisanije džez muzičarka sadašnjice, i atraktivni fjužn kvartet Kompost 3 iz Austrije, začiniće završnicu ovogodišnjeg, XIX IJFK-a.



GLAVNI PROGRAM

PETAK 26. OKTOBAR
Rémi Panossian trio, Francuska
Schime trio + One, Srbija

SUBOTA 27. OKTOBAR
Miklós Lukács trio: Cimbiózis, Mađarska
Infinitude: Ingrid & Christine Jensen, Kanada

NEDELJA 28. OKTOBAR
Julia Hülsmann trio, Nemačka
Kompost 3, Austrija

Publika će biti u prilici da od 26. do 28. oktobra uživa u šest koncerata. Svi koncerti glavnog programa održaće se na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra sa početkom u 20 časova.

XIX Džezfest imaće i niz pratećih manifestacija. Festival će najaviti tematska žurka u kulturnom centru UMMUS, a posebnu najavu IJFK imaće i u šoping centru Plaza. U foajeu Knjaževsko-srpskog teatra nakon koncerata planiran je džem sešn. Posetioce na svim promotivnim dešavanjima očekuju brojna iznenađenja.
Za sve informacije možete da posetite zvanični sajt IJFK.

Dobro došli na XIX džezanje! 

Pred početak festivala, za posetioce portala PRVI PRVI NA SKALI biće obezbeđene poklon-ulaznice - detaljnije naredne nedelje...

IJFK SAJT, FB STRANA, TVITER

PRVI PRVI NA SKALI Internacionalni dzez festival Kragujevac 2018 partneri


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html