Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Kako je bilo

15.02.2017

Kragujevačkom pevačkom društvu priznanje u Belorusiji

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Kragujevačko pevačko društvo (KPD) osvojilo je laureat trećeg stepena u kategoriji svetovnih amaterskih i profesionalnih mešovitih horova i ansambla na 16. Međunarodnom pravoslavnom horskom festivalu "Kaložska Blagovest" u gradu Grodno (Belorusija).

Kragujevčani su bili jedini predstavnici Srbije na ovom festivalu koji je održan od 8. do 11. februara.

- Svi nastupi KPD bili su propraćeni aplauzom i ovacijama od strane beloruske publike. Ukazana nam je čast i od strane Beloruske pravoslavne crkve, pa smo dobili i posebne nagrade od Eparhije. Izražavamo zahvalnost Upravi Kragujevca koja je omogućila putovanje, a time i nagradila za sve ono što je hor uradio u 2016. godini, istakao je horovođa, dirigent Đorđe Catić, profesor kragujevačke Muzičke škole "dr Miloje Milojević".

Hor je imao dva nastupa u Belorusiji. U takmičarskom delu festivala bili su u konkurenciji horova iz Rusije, Belorusije, Ukrajine, Poljske, Jermenije, Rumunije... Zatim je održan i revijalni koncert na kojem je predstavljena srpska horska kulturna baština grada Kragujevca i Šumadije.

Društvo je osnovano 2014. godine.

KRAGUJEVAČKO PEVAČKO DRUŠTVO FB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar