Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Kako je bilo

15.09.2016

Prerastanje festivala u koncertnu sezonu

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html https://www.peticije.online/271270

Koncertna sezona Konvivium muzikum 2016/2017 otvorena je 14. septembra 2016. godine svečanim koncertom u Sali Prve kragujevačke gimnazije. Očekivano je bilo da nakon tri sjajna internacionalna festivala kamerne muzike u Kragujevcu u organizaciji Udruženja graђana "Konvivium muzikum", kreativni organizacioni tim ovog Festivala, svoju umetničku ideju asimilira u projekat koji je prerastao u koncertnu sezonu.

Na koncertu su nastupili flautista Amabile Karmineluiđi (Italija) i pijanistkinja Jovana Radovanović (Srbija) sa delima Mocarta, Gobera, Rajnekea i Demersmana i svojom interpretacijom najavili izuzetno visok umetnički nivo koncertne sezone.

Rondo V. A. Mocarta na početku koncerta, stilski čist i ubedljiv, uveo je u atmosferu Gobera i njegov Nokturno i Skercando, koji je publici pružio raskošnu boju flautskog zvuka u sazvučju sa klavirom. Centralni deo koncerta, Sonata "Undine" Rajnekea, delo izuzetne virtuozne težine i muzičkog sadržaja, publiku je osvojilo neverovatnom lakoćom izvođenja najtežih tehničkih deonica i majstorstvom u fraziranju kroz dijalog sa klavirom. Visok kvalitet školovanja ova dva mlada umetnika kod vrhunskih koncertnih izvođača (Janoš Balint –flauta, Nemačka, Jurij Kot-klavir, Ukrajina) eskalirao je do umetničkog usijanja. Italijanski koncert Demersmana, koji se često zbog svoje popularnosti izvodi na koncertima, publiku je ostavio bez daha, ali ne i bez bisa, kojim se ovaj koncert uspešno završio i sve prisutne pozvao na sledeći koji će biti u oktobru. 

GALERIJA PPNS

Foto: Miloš Dašić (Filum)
Autor teksta: V. V.

PROGRAM SEZONE

PRVI PRVI NA SKALI Konvivium muzikum 16-17 insert

CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANAJUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar