Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

KG van KG

24.11.2016

’’Basne iz senke’’ na 47. Susretima pozorišta lutaka

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/uklonjena-divlja-deponija-ispod-nadvoznjaka-u-ul-jovana-ristica-spomenik-kulture-ostaje-ruglo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Predstava "Basne i senke" Pozorišta za decu Kragujevac biće izvedena na 47. Susretim profesionalnih pozorišta lutaka Srbije koji se održavaju u Beogradu od 29. novembra do 1. decembra.

Domaćin manifestacije je Malo pozorište "Duško Radović", a predstave će se igrati u ovom, kao u Pozorištu lutaka "Pinokio".

Predstavom "Kameni cvet" u utorak 29. novembra od 20 casova svečano će početi ovogodišnji Susreti.

Kragujevački ansambl nastupa istog dana od 13 časova na sceni "Duško Radović". Biće to prvo izvođenje predstave "Basne i senke" nakon osvajanja nagrade za vizuelnost, jedne od pet glavnih nagrada na festivalu "Zlatna magnolija", održanom od 5. do 8. novembra u Šangaju.

Na ovogodišnjem takmičarskom festivalu biće izvedeno deset predstava, a među učesnicima su pozorišta iz Novog Sada, Zrenjanina, Kragujevca, Subotice, Niša, Banja Luke i Beograda.

Stručni žiri čine profesor Nacionalne akademije za filmsku i pozorišnu umetnost iz Bugarske Slavčo Malenov, teatrolog i v.d. direktor Srpskog narodnog pozorišta prof. dr Zoran Đerić i reditelj i kostimograf Boris Čakširan. Oni će podeliti nagrade u deset različitih kategorija, dok će dečji žiri dodeliti nagrade u kategorijama najglasnijeg aplauza, lutkarske čarolije i "naj naj" predstave.

U okviru 47. Susreta organizuju se i radionice za decu, retrospektivna izložba fotografija "Festival u fokusu", promocije izdanja posvećenih lutkarstvu, dok će u foajeu Pozorišta lutaka "Pinokio" biti prikazana izložba lutaka studenata Fakulteta primenjenih umetnosti.

Predstava "Basne iz senke", u režiji Biserke Kolevske, premijerno je izvedena 2. marta 2016. godine. Kolevska je i birala muziku, koreografiju je radila Zornica Petrova, scenografija i kostimi delo su Svile Veličkove, dok je sa bugarskog prevela glumica PZD Milica Redžić-Vulević.

U predstavi igraju:

  • Darija Nešić
  • Milomir Rakić
  • Miloš Milovanović
  • Vladimir Đoković

Rediteljka o predstavi

- "Basne iz senke" je predstava sa puno veličanstvenih slika koje podsećaju na animaciju. Jako je duhovito urađena, a glavni zadatak nam je bio kako da pronađemo najbolji način da mudrost iz starih vremena stigne do publike.

pzd inspiracija 

REPERTOAR PZD

POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar