Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

KG van KG

05.02.2017

Kragujevačko pevačko društvo - predstavnik Srbije u Belorusiji

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/uklonjena-divlja-deponija-ispod-nadvoznjaka-u-ul-jovana-ristica-spomenik-kulture-ostaje-ruglo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Kao jedini hor iz Srbije, Kragujevačko pevačko društvo (KPD) nastupa na XVI Međunarodnom horskom festivalu "Kaložska Blagovest" u beloruskom gradu Grodno od 8. do 11. februara.

Na jednom od najcenjenijih takmičarskih festivala u Evropi, KPD će imati dva nastupa. U takmičarskom delu festivala biće u konkurenciji horova iz Rusije, Belorusije, Ukrajine, Poljske, Jermenije, Rumunije... Kragujevčani će održati i revijalni koncert na kojem će predstaviti srpsku horsku kulturnu baštinu grada Kragujevca i Šumadije.

Društvo, osnovano 2014. godine, kao dirigent predvodi Đorđe Ćatić, profesor kragujevačke Muzičke škole "dr Miloje Milojević".

Osvajač prve nagrade, laureat prvog stepena na prošlogodišnjem festivalu bilo je Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo. Tada je nastupilo više od 160 horova, a horova je ocenjivao međunarodni žiri koji su činili najveći kompozitori današnjice koji se bave pravoslavnom muzikom. 

KRAGUJEVAČKO PEVAČKO DRUŠTVO FB STRANA
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar