Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

16.06.2017

Knjaževsko-srpski teatar: Mirko Babić, to sam ja - 45 godina rada

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Povodom obeležavanja 45 godina umetničkog rada prvaka drame Mirka Babića, Knjaževsko-srpski teatar organizuje svečanost "Mirko Babić - to sam ja" u subotu 17. juna u 20 časova.

Mirko Babić je jedan od retkih, visoko obrazovanih glumaca, koji je odlučio da svoju karijeru gradi u svom gradu, u kome je stasao, ne obazirući se na izazove velikih centara, brojne ponude beogradskih pozorišta i medijsku popularnost. Preko četrdeset godina, Babić je bio član ansambla Knjaževsko-srpskog Teatra, u dva navrata bio je i upravnik, gostovao je u mnogim pozorištima širom Srbije, dobitnik je dvadesetak republičkih i međunarodnih glumačkih priznanja, ostvario je preko sto uloga u teatru, na filmu i televiziji.

Njegov opus obeležio je četiri dekade dramskog i teatarskog stvaralašva grada Kragujevca i šire. Mirko Babić je zasigurno najznačajniji kragujevački umetnik druge polovine dvadesetog i početka dvadesetprvog veka.

Na Velikoj sceni Mirku Babiću u čast nastupiće Radoš Bajić, Ivana Vujić, Dragana Bošković, Ljiljana Govedarević, Nada Jurišić i Bratislav Slavković Keša. 

REPERTOAR KST

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANATVITER 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar