Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

12.02.2019

Koncert ansambla Convivium Musicum

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Nakon kratkog prazničnog predaha, Udruženje građana Convivium Musicum ponovo poziva publiku u koncertnu salu. Povod je otvaranje nove Koncertne sezone Convivium Musicum ’19. Prethodna dva izdanja ove manifestacije ispunio je veliki broj raznovrsnih koncerata, izvanredni izvođači i program koji je zadovoljio ukus svih poklonika umetničke muzike. Organizatori i ovom prilikom najavljuju zanimljiv ciklus koncerata koji će Kragujevčanima pružiti priliku da čuju sjajne umetnike i savremene trendove u muzici, ali i vrhunska dela starih majstora u nekom novom ruhu.

Treće izdanje Koncertne sezone počinje simbolično - koncertom ansambla Convivium Musicum. Ansambl se izdvaja od ostalih pre svega koncepcijom i idejom. Specijalno za ovu priliku, pod imenom sezone, okupiće se muzičari koji za svega nekoliko dana zajedničkih proba pripremaju celovečernji koncert i premijerno, u novom sastavu, izlaze pred publiku. Ideja za ovakav sastav je nastala na Internacionalnom festivalu kamerne muzike Convivium Musicum i izazvala izuzetno pozitivne reakcije kako publike, tako i izvođača. Organizatori upravo iz tog razloga, ovim posebnim ansamblom počinju novu Koncertnu sezonu.

Za realizaciju ovakvog koncerta potrebno je vrhunsko umeće i visok nivo profesionalnosti, a muzičari koji će činiti anasmbl Convivium Musicum ove atribute svakako poseduju. Sastav je ovom prilikom trio, kojeg čine klarinetista Žoao Paiva iz Portugalije, violončelista Filip Tomić i pijanistkinja Jovana Radovanović iz Srbije. Svo troje umetnika su uspešni mladi muzičari, čije karijere beleže mnogobrojne narade i priznanja i impozantan broj nastupa širom Evrope i sveta. Trio će na koncertu izvoditi dela Ludviga van Betovena i Astora Pjacole.

Otvaranje Koncertne sezone zakazano je u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije za sredu 13. februar od 20 časova, a ulaz je slobodan.

Koncert se održava uz podršku Grada Kragujevca, Muzičke škole "dr Miloje Milojević", Filološko-umetničkog fakulteta i ostalih prijatelja manifestacije. 

Medijski partner UG Convivium Musicum i u sezoni ’19. je portal PRVI PRVI NA SKALI

CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUB


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar