Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

19.10.2016

Muzej 21. oktobar: Bdenje 2016

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Tradicionalna manifestacija "Bdenje" počinje u Muzeju "21. oktobar" u četvrtak 20. oktobra u 19 časova.

Na početku je predviđeno otvaranje izložbe crteža, akvarela i plakata jednog od naših najpoznatijih grafičkih dizajnera Božidara Boleta Miloradovića. Plakati su vezani za najavu različitih kulturnih dešavanja ustanove Spomen-park "Kragujevački oktobar", a crteži i akvareli su posvećeni streljanim učenicima i objedinjeni u ciklus "Pomenik".

Sledi promocija poeme "Glasovi neba pod zemljom" Aleksandra B. Lakovića, koja će sutradan, 21. oktobra, biti izvedena na manifestaciji "Veliki školski čas". O delu govore autor, Aleksandra B. Laković i Zoran Petrović, urednik izdavačke delatnosti Spomen-parka.

Na kraju, održaće se koncert "Kragujevačkog pevačkog društva" pod dirigentskom palicom Đorđa Catića, koji će izvesti pet kompozicija duhovne muzike. 

"Bdenje" je sastavni deo programa Oktobarskih svečanosti u Kragujevcu koji ove godine, pored ostalog, uključuje i izložbu "Kragujevac - Sećanje" u organizaciji Zavoda za zaštitu spomenika. Reč je o izložbi slika spomen-obeležja stradalima u Drugom svetskom ratu koja je otvorena 19. oktobra u Domu omladine i traje do 24. oktobra. Izložba kraljevačkog Narodnog muzeja "Kultura sećanja: Ko ne pamti, iznova proživljava" biće otvorena u Konaku kneza Mihaila u četvrtak 20. oktobra u 18 časova.

SPOMEN PARK SAJTFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar