Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

28.11.2016

Muzički centar: Hor Liceum - Šekspirovi soneti

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://tijana.rs/ http://prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo.html

Koncert gradskog kamernog hora Liceum biće organizovan u prostoru Stare srpske skupštine u utorak 29. novembra od 20 časova, u okviru Koncertne sezone Muzičkog centra.

Program koncerta je posvećen Šekspirovim sonetima i muzici njegovog doba. Na koncertu će pored hora nastupiti i dramski umetnik Miloš Krstović, kao i flautistkinja Jelena Stanić Stefanović i gitarista Nikola Milovanović. Horom će dirigovati Miloje Nikolić.

Ulaz je besplatan.

Gradski kamerni hor Liceum iz Kragujevca osnovan je 26. decembra 1990. na inicijativu Društva za preporod kragujevačke kulture, od strane Skupštine opštine grada Kragujevca i Univerziteta u Kragujevcu, sa ciljem da obnovi i unapredi jednoipovekovnu tradiciju horskog pevanja u Kragujevcu, nekadašnjoj prestonici Srbije.

Tokom više dvadeset godina svoga rada, GKH Liceum je ostvario preko 350 koncertnih nastupa u Kragujevcu, zemlji i inostranstvu, uključujući gotovo sve najvažnije muzičke festivale u zemlji i međunarodne horske festivale, kao i međunarodna horska takmičenja.

Osnivač, umetnički rukovodilac i dirigent Gradskog kamernog hora Liceum je Miloje Nikolić, teoretičar muzike i dirigent. Rođen je 1948. godine u Kragujevcu. Redovni je profesor na Katedri za teorijske predmete Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a predaje i na visokim muzičkim školama u Kragujevcu i Istočnom Sarajevu. Autor je većeg broja naučnih i stručnih radova iz oblasti analize vokalne muzike i poznavanja vokalne, posebno horske literature.

Kao dugogodišnji dirigent beogradskih horova Lola i Španac, i GKH Liceum dobio je veći broj nagrada na festivalima i takmičenjima horova, a ostvario je niz uspešnih koncerata u Srbiji i u više evropskih zemalja: Španiji, Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Slovačkoj, Bugarskoj, Češkoj, Rusiji i u republikama nekadašnje Jugoslavije.

Osnivač je, autor osnovne koncepcije i umetnički direktor Međunarodnog festivala kamernih horova u Kragujevcu.

Jedan je od inicijatora osnivanja međunarodne horske asocijacije Balkanski horski forum i član je njenog Upravnog odbora. Osnivač je i predsednik Upravnog odbora udruženja Balkanski horski forum - Srbija.

DETALJNIJE

FOTOGRAFIJE SA PROBE

HOR LICEUM SAJTFB STRANA/GRUPA/PROFIL 
MUZIČKI CENTAR SAJTFB PROFIL

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar