Narodna biblioteka: Programi, decembar 2015.

Narodna biblioteka: Programi, decembar 2015.

DECEMBAR 2015.

Utorak 22. decembar, 18:00
PRODAJNI CIKLUS - Nikola Lazović
Predstavljanje prvog srpskog operativnog priručnika za prodaju
Galerija Biblioteke, Dr Zorana Đinđića 10

Nikola Lazović je mašinski inženjer sa petnaestogodišnjim iskustvom u menadžmentu u Rusiji i regionu. Izgradio je deset regionalnih centara i unapredio sistem rada, produktivnost i karijeru brojnih agenata i menadžera prodaje (preko 100). Društveno je aktivan u nevladinim organizacijama za promociju srpske kulture.

Četvrtak 17. decembar, 18:00
DAJTE MI KLAVIR - Gorica Pantović
Ogranak u Staroj koloniji, Laze Marinkovića 56

Predstavljanje zbirke poezije
Učestvuju Bogdan Batinić i autorka

Utorak 15. decembar, 18:00
STANISLAV KRAKOV: avangarda, margina, nasleđe
Galerija Biblioteke, Dr Zorana Đinđića 10

Predstavljanje zbornika u izdanju Narodne biblioteke "Vuk Karadžić"

"Stanislav Krakov je svoj život provukao kroz četiri rata. Nekome će se učiniti da mu je sudbina bila naklonjena, dok će on u tome videti njenu svirepost. Svejedno, malo ko je u srpskoj književnosti ostavio tako dubok i upečatljiv trag, a da je tako kratko aktivno učestvovao u njoj. Gotovo ničije književno delo, kao njegovo, nije bilo toliko izloženo prisilnom višedecenijskom zaboravu. Njegov romansijerski i novelistički angažman trajao je tek nekoliko godina, nakon čeka se, jednako strasno i ne bez dara, predaje publicistici, filmu, putopisnoj i memoarskoj prozi." - Mirko Demić, priređivač zbornika

Učestvuju: Časlav Nikolić, Vladimir B. Perić, Aleksandra Matić i Mirko Demić

Ponedeljak 14. decembar, 18:00
IZLOŽBA STUDENATA FILUM-a
Galerija Biblioteke, Dr Zorana Đinđića 10

Izlažu Petar Davidović i Milan Stepović

Petar Davidović je rođen 1980. u Kragujevcu, diplomirao je na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, odsek Primenjene umetnosti, studijska grupa Zidno slikarstvo, u klasi profesora Gorana Rakića. Učesnik na šest grupnih izložbi. Dobitnik prve nagrade na konkursu za najbolji kaligrafski rad povodom obeležavanja Dana slovenske pismenosti (maj 2012) i prve nagrade na XVII Bijenalu studentske grafike Srbije (maj 2014).

Milan Stepović je rođen 1991. u Kragujevcu, diplomirao je na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, odsek Primenjene umetnosti, studijska grupa Zidno slikarstvo, u klasi profesora Gorana Rakića.

Otvoreno do 25. decembra.

Sreda 9. decembar, 18:00
PROMOCIJA NOVIH KNJIGA ALIS MANRO
Galerija Biblioteke, Dr Zorana Đinđića 10

Učestvuju: NJ. E. Filip Pinington (ambasador Kanade), Nenad Šaponja (urednik "Agore", izdavač knjiga A. Manro na srpskom jeziku), Anđelka Cvijić (prevodilac knjiga A. Manro na srpski jezik) i Đorđe Pisarev (kritičar). Kanadska književnica Alis Manro dobitnica je Nobelove nagrade za književnost za 2013. godinu. U prevodu na srpski jezik pojavljuje se od 2006. godine, u izdanju "Agore". Do sada je kod nas objavljeno sedam njenih knjiga. A. Manro piše isključivo pripovetke, što je čini jedinstvenim dobitnikom najznačajnije književne nagrade na svetu.

Utorak 8. decembar, 19:00
TURBO-FOLK U (NE)KULTURI - muzičko-tematski dijalog
Ogranak u Staroj koloniji, Laze Marinkovića 56

Učestvuju: Srđan Japan (muzičar, kantautor i pisac) i Sanja Živković (profesor srpskog jezika i književnosti). Program obuhvata analitičko-kritički osvrt na tekstove u novokomponovanoj muzici kroz primere.

Utorak 8. decembar, 18:00
75 GODINA BOKSERSKOG KLUBA RADNIČKI
Galerija Biblioteke, Dr Zorana Đinđića 10 

U programu učestvuju: Mirko Babić (glumac), Bora Dugić (muzičar), Slavko Sorgić (sportista i književnik), Miroslav Tomić (likovni umetnik) i Mića Ranković (sportski saradnik). Voditelj: Srđan Radivojević.
U okviru kulturno-umetničkog programa biće otvorena izložba trofeja Bokserskog kluba, plakata i slika, i izložena maketa spomenika kragujevačkom sportu.

AKTUELNO

NARODNA BIBLIOTEKA I PORTAL PPNS

NASLOVI IZ BIBLIOTEKE

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html