Pozorište za decu: Goli kralj

Pozorište za decu: Goli kralj

Predstava "Goli kralj", u režiji Biserke Kolevske, biće izvedena u Pozorištu za decu u subotu 20. februara od 12 časova.

Ova komedija je nastala po bajkama Hansa Kristijana Andersena koje je adaptirala Biserka Kolevska, prilagođena je za sve uzraste - decu i odrasle.

Igraju:

  • Miloš Milovanović - Henrih, Žandar, Krojač
  • Katarina Jeličić - Princeza
  • Petar Lukić - Goli kralj, Gostioničar
  • Ljubica Radomirović - Guvernanta, Prva dama
  • Vladimir Đoković - Ministar za nežna osećanja
  • Milomir Rakić - Kralj, Prvi ministar

Reč reditelja

Pred Vama je buket napravljen od tri Andersenova cveta, tri bajke: "Princeza na zrnu graška", "Svinjar" i "Carevo novo odelo". U njemu, sa jedne strane, možemo jasno videti kako izgleda prava ljubav običnih ljudi čistog srca, a sa druge strane, pretvaranje i licemernost bogatih i moćnih. Andersen, taj neverovatni pripovedač, imao je tešku porodičnu sudbinu. Živeo jeste u bedi, ali ispunjen ljubavlju prema istinskim ljudskim vrednostima. I tvrdi, da bismo bili i ostali ljudi, treba da se vratimo u svoje detinjstvo. Kako i Gete kaže: "Dete je čovekov otac!" Treba da učimo i naučimo da budemo dobri i iskreni kao deca. Nije slučajno upravo Dete simbol čistote. Jer Ono to jeste. I zato samo Ono izgovara očiglednu istinu: "Kralj je go!" Princeza Henrijeta i u nju do ušiju zaljubljen svinjar Henrih, tražeći put ka svojoj zajedničkoj sreći, nailaze na mnoge prepreke. I, kako to uvek biva u bajkama, njihovi snovi će se ostvariti. U predstavi je puno izražajnih, čak grotesknih likova, divne muzike, igre duša i srca naših divnih glumaca, ogrnutih Andersenovom vizijom Čoveka.

Biserka Kolevska

Autorski tim predstave čine još:

  • Alina Linjkova Veljković - scenografija i kostim
  • Lazar Novkov - muzika
  • Jovana Todorović - koreografija
  • Dejan Petrović - grafičko oblikovanje

Premijera je izvedena 18. decembra 2019. godinu.

Cena ulaznice je 150 dinara.

Broj posetilaca je ograničen, za rezervisanje ulaznica: 034/333-518.  

POZORIŠTE ZA DECU I PORTAL PPNS POKLANJAJU 2X2 ULAZNICE POSETIOCIMA KOJI NAVEDU JOŠ JEDNU PREDSTAVU PZD U KOJOJ IGRA MILOMIR RAKIĆ.

Odgovore slati kao komentare ispod ove najave na portalu - do subote u 9 časova, kada će biti objavljeni. Zahvalni smo posetiocima koji su bili dobitnici u protekle četri nedelje da se ne uključuju u nagradnu igru kako bismo darivali što veći broj sugrađana.

GALERIJA PPNS 

REPERTOAR PZD

POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANAINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari