Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement

 
 

Događaji

18.02.2020

Pozorište za decu: Goli kralj

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Predstava "Goli kralj", u režiji Biserke Kolevske, biće izvedena u Pozorištu za decu za sredu 19. februara od 18 časova.

Ova komedija je nastala po bajkama Hansa Kristijana Andersena koje je adaptirala Biserka Kolevska, prilagođena je za sve uzraste - decu i odrasle.

Igraju:

 • Miloš Milovanović - Henrih, Žandar, Krojač
 • Katarina Jeličić - Princeza
 • Petar Lukić - Goli kralj, Gostioničar
 • Ljubica Radomirović - Guvernanta, Prva dama
 • Vladimir Đoković - Ministar za nežna osećanja
 • Milomir Rakić - Kralj, Prvi ministar

Фотографија корисника Позориште за децу Крагујевац Pozoriste za decu Kragujevac

Reč reditelja

Pred Vama je buket napravljen od tri Andersenova cveta, tri bajke: "Princeza na zrnu graška", "Svinjar" i "Carevo novo odelo". U njemu, sa jedne strane, možemo jasno videti kako izgleda prava ljubav običnih ljudi čistog srca, a sa druge strane, pretvaranje i licemernost bogatih i moćnih. Andersen, taj neverovatni pripovedač, imao je tešku porodičnu sudbinu. Živeo jeste u bedi, ali ispunjen ljubavlju prema istinskim ljudskim vrednostima. I tvrdi, da bismo bili i ostali ljudi, treba da se vratimo u svoje detinjstvo. Kako i Gete kaže: "Dete je čovekov otac!" Treba da učimo i naučimo da budemo dobri i iskreni kao deca. Nije slučajno upravo Dete simbol čistote. Jer Ono to jeste. I zato samo Ono izgovara očiglednu istinu: "Kralj je go!" Princeza Henrijeta i u nju do ušiju zaljubljen svinjar Henrih, tražeći put ka svojoj zajedničkoj sreći, nailaze na mnoge prepreke. I, kako to uvek biva u bajkama, njihovi snovi će se ostvariti. U predstavi je puno izražajnih, čak grotesknih likova, divne muzike, igre duša i srca naših divnih glumaca, ogrnutih Andersenovom vizijom Čoveka.

Biserka Kolevska

Autorski tim predstave čine još:

 • Alina Linjkova Veljković - scenografija i kostim
 • Lazar Novkov - muzika
 • Jovana Todorović - koreografija
 • Dejan Petrović - grafičko oblikovanje

Фотографија корисника Позориште за децу Крагујевац Pozoriste za decu Kragujevac

Premijera je izvedena 18. decembra prošle godinu.

Cena ulaznice je 150 dinara.

POZORIŠTE ZA DECU I PORTAL PPNS POKLANJAJU 3X2 ULAZNICE POSETIOCIMA KOJI NAVEDU JOŠ JEDNU PREDSTAVU PZD U KOJOJ IGRA PETAR LUKIĆ.

Odgovore slati kao komentare ispod ove najave na portalu - do srede u 14 časova, kada će biti objavljeni. Zahvalni smo posetiocima koji su bili dobitnici u protekle četiri nedelje da se ne uključuju u nagradnu igru kako bismo darivali što veći broj sugrađana.


GALERIJA PPNS 

REPERTOAR PZD

POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANAINSTAGRAM

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (2)


 1. Petar Lukić igra i u predstavi "Ah, taj zmaj".


 2. Odgovor na komentar:

  Strahinja i Una18.02.2020
  Petar Lukić igra i u predstavi "Ah, taj zmaj". 3. Odgovor na komentar:

  Jelena Todorovic18.02.2020
  Petar Pan
Dodaj komentar