Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement

 
 

Događaji

08.09.2017

PZD: Jan Bibijan

Prvi Prvi na Skali
https://tijana.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Predstava "Jan Bibijan", po romanu Elina Pelina, biće izvedena u Pozorištu za decu u subotu 9. septembra od 12 časova.

Ovo je prva predstava naučnofantastičnog žanra u Pozorištu za decu.

Neverovatni doživljaji jednog dečaka, Jana Bibijana, ostavljaju bez daha. Predstava sa puno neočekivanih obrta govori o nestašnom dečaku i njegovoj avanturi, o neobičnom prijateljstvu sa đavolčićem Fjuom, o lepoj devojci koju je zli čarobnjak Mirilaj pretvorio u pticu, kao i o tajnama podzemnog sveta u kome vladaju đavoli. Poučna priča o odrastanju, razumevanju i emocionalnom sazrevanju podseća nas na nekoga koga sigurno poznajemo.

- Ako želite da vidite nešto zaista neobično i zanimljivo, nešto zbog čega ni na sekund nećete izgubiti pažnju, pogledajte predstavu "Jan Bibjan". Videćete začaranu princezu, smešne patuljke, strašne đavole, magarca koji pleše, a imaćete priliku da uživate u dobroj muzici i koreografiji. A, možda će se neka deca i prepoznati u tom simpatičnom, pomalo razmaženom i nadasve nestašnom dečaku, reči su reči reditelja predstave Biserke Kolevske.

Scenografija i kostim delo su Svile Veličkove, autor muzike je Vasilen Valchanov, za koreografiju je bila zadužena Danijela Sagić, dok je prevodilac sa bugarskog Milica Redžić-Vulević

PRVI PRVI NA SKALI PZD Jan Bibijan

Igraju:

 • Miloš Milovanović - Jan Bibijan
 • Darija Nešić - Fju
 • Dubravka Brkić - ptica, Lijana, majka
 • Petar Lukić - đavo, bačvar, Mirilaj
 • Milomir Rakić - Fijufinko, pop, magarac
 • Vladimir Đoković - glavni đavo, učitelj, magarac, ljuljuk, dečak
 • Nevena Brzaković - đavolica, ljuljuk, dečak

Elin Pelin, rođen kao Dimitar Ivanov Stojanov, (8. jul 1877. - 3. decembar 1949) je poznati bugarski pisac, slavljen zbog svojih prikaza seoskog života. Pelin je jedan od začetnika bugarske dečje književnosti, a smatra se da je njegov roman "Jan Bibijan" jedan od prvih naučnofantastičnih romana pisanih za decu. 

Predstava je namenjena deci od sedam i više godina. 

Premijera je odigrana 2. marta.  

Cena ulaznice je 150 dinara.

POZORIŠTE ZA DECU I PORTAL PPNS POKLANJAJU 3X2 ULAZNICE POSETIOCIMA KOJI NAVEDU JOŠ JEDNU PREDSTAVU PZD U KOJOJ IGRA MILOŠ MILOVANOVIĆ.

Odgovore slati kao komentare ispod ove najave - do subote u 9 časova, kada će biti objavljeni. Zahvalni smo posetiocima koji su bili dobitnici u protekle četiri nedelje da se ne uključuju u nagradnu igru kako bismo darivali što veći broj sugrađana.

REPERTOAR PZD

Foto: Ivan Stojanović

POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANA  

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (2)


 1. Magareca koza


 2. Odgovor na komentar:

  Daniela08.09.2017
  Magareca koza 3. NA BELU NEDELJU.


 4. Odgovor na komentar:

  Aleksandar09.09.2017
  NA BELU NEDELJU.
Dodaj komentar