Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

16.11.2017

Scena 303 (PZD): U agoniji - Miroslav Krleža

Prvi Prvi na Skali
https://tijana.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html https://www.facebook.com/JazzFestKragujevac/ http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Pozorišna predstava "U agoniji", po tekstu Miroslava Krleže, u režiji i adaptaciji Ane Đorđević, biće izvedena na Sceni 303 (Pozorište za decu) u subotu 25. novembra od 20 časova.

U predstavi igraju Marija Vicković (Laura Lenbah), Radovan Vujović (Ivan Križovec) i Branko Cvejić (narator/inspektor).

U "novoj inscenaciji Krležine drame, ispunjenoj drugačijom poetikom i neobičnim rediteljskim rukopisom, (…) detronizovani Lenbah već je izvršio samoubistvo, a Laura, još umrljana muževljevom krvlju, pokušava da sa advokatom Križovcem, čovekom kojeg zaista i do kraja voli, nekako izađe iz te životne noćne more. Bitno za predstavu je da rediteljka Ana Đorđević taj komad nije videla kao ’epsku priču jedne ljubavi’, nego kao dramu ’u zoru savremenog doba kakvo danas znamo’. (…) Današnja podređenost ljudi kapitalu i neiskrenim odnosima u javnom i privatnom životu samo su najekstremniji odraz onoga što se začelo upravo tada, i to je bio motivacioni okidač za ovo izvođenje." (Bojan Munjin: Seks, laži i dva hica).

Ostali članovi autorske ekipe predstave su: scenograf Mia David, kostimograf Adrijana Pajić, lektor Dijana Diklić i izvršni producent Boris Mišković.

Ulaznica košta 900 dinara, kupovina je moguća svakog dana u kafiću "Klokvork" (ulica Glavna), a za više informacija i rezervaciju karata kontakt-telefoni su: 0605454264 i 0637729930.

Predstava je rađena u produkciji Beo art 2015, a organinator izvođenja u Kragujevcu je agencija "Pabat".

PRILOZI RTV SUNCE I TV BEČEJPRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar