Studentski kulturni centar: Programi, 14.-20. 12. 2015.

Studentski kulturni centar: Programi, 14.-20. 12. 2015.

PROGRAMI ZA PERIOD 14. - 20. 12. 2015.

Sreda 16. decembar, 20:00
Kutija šibica
Književno-multimedijalno-neuronautički kolaž – Nad-realiti MisterEta Šov (sve što izgleda ne izgleda kako izgleda)

Novi umetnički eksperiment nadnadrealističkog tandema „Pola mačkeˮ. Učesnici večeri su Violeta Eta Tomić, Ivan Tomić Mister i banda kretaivnih saradnika.

Ponedeljak 14. decembar, 22:00
Kontakt Galerija
Koncert – Jazz monday

Nastavljamo sa novom sezonom džez ponedeljka. I ovog ponedeljka učestvovaće neki već dobro poznati muzičari koji su zadnjih pet godina nastupali u ovom prostoru, ali i mladi džez muzičari.

PROGRAMI ZA PERIOD 7. - 13. 12. 2015.

Sreda 9. decembar, 19:00
Kontakt galerija
Književno veče: Predstavljanje knjige Slobodan Lazarević "Tradicija i memorija"

U sredu 9. decembra u 19 časova u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra biće predstavljena knjiga Slobodana Lazarevića "Tradicija i memorija". O knjizi će govoriti dr Slavica Đukić-Dejanović, dr Nikola Strajnić i Aleksandar Đurić.

Vešto se koristeći muzičkom formom svite Lazarević aktuelizuje uvek provokativnu temu tradicije. U osnov svojih razmišljanja on postavlja značaj memorije za tradiciju. Odredivši memoriju kao izvor večno živog (kreativnog) pamćenja, autor u okviru tradicije razdvaja ulogu istorije od memorije. Kod prve on ističe njenu tranzituarnost, dok u drugoj sagledava njenu imanentnost, što je značajno za umetnike koji stvaraju inspirišući se temama i motivima koji su već bili predmet kreacije u ranijim vremenima i epohama. Dobra strana ove kratke svite je što se Slobodan Lazarević nije zadovoljio samo teorijskim opažanjima i zaključcima već je rečeno potkrepio pregnantnim analizama nekolikih dela Aleksandra M. Đurića.

Četvrtak 10. decembar, 21:00
Kontakt galerija
Koncert: Hobby Horse

Hobby Horse je italijanski trio koji čine Dan Kinzelman (Sax, Clarinets, Voice, Flutes), Joe Rehmer (Bass, Keyboards, Voice, Percussion) i Stefano Tamborrino (Drums, Percussion, Melodica, Voice). Naizmenično hipnotička, misteriozna i sa trenucima eksplozivne dinamike, muzika Hobby Horse kombinuje elemente fri džeza, ambijentalne muzike, rok i elektronske muzike. Veoma različita iskustva sva tri člana benda obogaćuju muziku koja izbegava žanrovske granice, a ipak održava jaku vezu sa svojim džez korenima.

Hobby Horse svoje prvo izvođenje ima u 2008. godini kao tradicionalni saks trio, ali već tada su imali tendencije da istražuju zvučne granice trija, koristeći ne-tradicionalne instrumente kao što su pištaljke, zvona, melodika i horski aranžmani. Ovo dodaje gotovo orkestarsku dimenziju repertoaru koji stavlja originalne melodije pisane za bend uz pesme Toma Vejtsa, Roberta Vajata i Teloniusa Monka.

Nakon četiri godine intenzivne turneje i tri samostalna CD-a, Hobby Horse se priprema da objavi svoj prvi veliki album Eponumous za italijansku etiketu Auditorium Parco della Musica. Ovaj album obeležava dalju evoluciju njihovog zvuka, sa većim prisustvom elektronskih instrumenata i većom ulogom glasa, kao i još većim fokusom na improvizaciju i zvučno istraživanje.

Ulaz je besplatan.

Petak 11. decembar, 19:00
Kutija šibica
Predstavljanje članova Književnog kluba Velimir Rajić – Aleksinac

U petak 11. decembra, u Kutiji šibica SKC gostovaće članice Književnog kluba "Velimir Rajić" iz Aleksinca: predsednica Kluba Aleksandra Pavlović, Miljana Živić, Milena Živić, Jasmina Ivanović i Tanja Popović. One će, pored svojih književnih dela, govoriti o književnom životu u svojoj sredini, o manifestacijama koje njihov klub organizuje, kao i o rzličitim radionicama koje funkcionišu u njegovom okrilju. Početak je u 19 sati.

Petak 11. decembar, 22:00
Kontakt galerija
Koncert – Špajz

Bend Špajz čine: Vladimir Maksić (gitara), Darko Đorđević (gitara), Aleksandar Furunović (bubnjevi) i Stanko Milačić (bas gitara). Većina pesama nastala je i nastaje tokom džem sešna; u pitanju su instrumentali u kojima se mogu prepoznati različiti uticaji (od Hendriksa, preko Discipline kičme, do džeza), a koja povremeno zvuči i kao odlična filmska muzika. Ulaz je 200 dinara.

Traje

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html