Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Događaji

23.10.2016

Univerzitetska galerija: Kragujevac i okolina u dokumentima Arhiva SPC 1836-1865

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Izložba Arhiva Srpske pravoslavne crkve biće otvorena u Univerzitetskoj galeriji u utorak 25. oktobra u 19 časova, povodom obeležavanja 40 godina postojanja Univerziteta u Kragujevcu.

Na izložbi "Kragujevac i okolina u dokumentima Arhiva Srpske Pravoslavne Crkve 1836-1865" biće po prvi put javnosti prezentovani dokumenti crkvene provinijencije koji svedoče o stvaranju moderne srpske države i napora da crkvena uprava u Kneževini Srbiji bude zasnovana i sprovođena u duhu crkvenih kanona. Izabrani dokumenti su od naročitog značaja za istoriju i kulturu srpskog naroda, i kao takvi omogućavaju obogaćivanje znanja o prošlosti srpske države i srpskog drušva. U pitanju su autentična svedočanstva iz oblasti istorije Crkve, istorije građanskog društva, sudstva, zdravstva, političkog života i istorije privatnog života.

Autori izložbe i kataloga su Miloš Matijević, prof. dr Maja Anđelković i Radovan Pilipović.

Na otvaranju izložbe govoriće: rektor Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Nebojša Arsenijević, prof. dr Maja Anđelković, Radovan Pilipović i Njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski g. Jovan. 

Postavka je izložena do 20. novembra.  

UNIVERZITET U KRAGUJEVCU SAJT, FB STRANA

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar