Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

06.08.2019

Započeta Letnja filmska radionica Kragujevac 2019

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.com/strane/reklamne-usluge.html

Letnja filmska radionica Kragujevac uveliko traje. Tridesetoro polaznika, ljubitelja filma i knjige, već rade na svojim filmskim pričama.

Energična predavanja Dunje Petrović su već prvoga dana "zapljusnula" polaznike dodatnim adrenalinom i inspiracijom, pa su od prvog trenutka svoje ideje počeli da sagledavaju iz njima novog, scenarističkog ugla.

Osnovni elementi filmske priče, građenje likova - karakterizacija i motivacija likova i građenje odnosa, građenje zapleta, kao i rad na sinopsisu priča polaznika, bile su teme Dunjinih predavanja i polazne tačke u radu na stvaranju scenarija. Analiza odgledanog filma "Perfetti Sconosciuti" poslužila je kao sublimacija pređenog gradiva.

Zatim je Gordan Matić pored osvrta na filmsku terminologiju i neizostavnog Hičkoka, nastavio sa polaznicima rad na njihovim sinopsisima, prešavši u fazu storyline-a. Građenje saspensa, filmske teme, kao i put glavnog junaka, prepreke i obrti, samo su teze, koje se trenutno razrađuju na radionici.

FB ALBUM

Ono što preostaje jeste finalna završnica u kojoj će im mentor biti Đorđe Milosavljević i svi se nadaju da će do kraja radionice imati svoje scenarije gotove, mada mnogi veruju, pogotovu oni koji su se opredelili za dugometražni film, da je benefita zaista pregršt i da će im Frka pomoći da ne budu u frci, u narednim mesecima u kojima će se posvetiti pisanju svojih priča.

Kako bi usledilo prvo javno čitanje novonastalih scenarija, koji su pre samo nedelju dana bili u povoju ili na nivou ideje, potrebno je da sačekamo kraj FRKE i vidimo da li su uspeli. 

PRILOG RTK
 

Među medijskim partnerima FRKE je portal Prviprvinaskali.com

FRKA 
SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUB


PRVI PRVI NA SKALI FRKA 2019 U fokusu filmska prica medijski partner


ARHIVA PPNS


PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar