Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement

 
 

Poštovaoci Raše Papeša

01.04.2011

Četiri asa u Beogradu

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Povodom 1. aprila, Dana šale, u Centru Kragujevac u Beogradu, upriličeno je prikazivanje, u slici i reči, dela najpoznatijih (neki kažu i najboljih) kragujevačkih karikaturista i satiričara: Milete-Miće Miloradovića, Aleksandra-Krnje Dimitrijevića, Raše Papeša i Dragana Rajičića.

Već pripremljena kao knjiga pod nazivom “Četiri asa“ našla se među gledaocima i slušaocima pre uživo, nego između korica.

Uvodničar i pisac predgovora, poznati srpski satiričar i novinar Duško M. Petrović, dugogodišnji urednik “Ježa“ rekao je:

“Knjiga nagrađenih radova Miloradovića, Rajičića, Dimitrijevića i Papeša je delo koje će, već po tome kako je zamišljeno, izazvati posebno interesovanje kulturne javnosti, ne samo grada Kragujevca i države Srbije, nego i na celom prostoru gde se ovim jezikom misli i govori, gde se ovakvim ili baš mnogo sličnim očima gleda i sve viđeno prima i razume.

U poker partiji politike i na nju upućene pisane i crtane satire, rekao je Petrović, “Četiri asa“ će sigurno izvojevati pobedu i to baš tamo gde je najvažnije, kod naroda, pri čemu je apsolutno svejedno koja im je karta peta. Ali nije tako i u poslovima izdavanja i štampanja ove vredne knjige - ne da nije svejedno, nego je od ključnog značaja da u tim poslovima peta karta, bude karta podrške, da bude adut kojim društvo pokazuje koliko mu je stalo do kritike ili pohvale.“


Izvor: kragujevac.rs 

Print Friendly and PDF

Komentara (2)


 1. Volela bih da znam šta se dešava sa četiri asa? Da li je grad odobrio sredstva za štampanje? Pozdrav za odličnog Rašu


 2. Odgovor na komentar:

  Doni Em09.06.2014
  Volela bih da znam šta se dešava sa četiri asa? Da li je grad odobrio sredstva za štampanje? Pozdrav za odličnog Rašu 3. Неће та књига скорије, изгледа. Има пречих... Хвала за посету и поздрав, прослеђен је :)


 4. Odgovor na komentar:

  ППНС09.06.2014
  Неће та књига скорије, изгледа. Има пречих... Хвала за посету и поздрав, прослеђен је :)
Dodaj komentar