Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

PSSS Kragujevac

12.03.2012

O voćarstvu i sa najmlađima

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html https://www.peticije.online/271270

Udruženje"Šumadija voće" iz Čumića zajedno sa osnovnom školom u tom selu, i u saradnji sa stručnjacima Poljoprivredno savetodavne službe Kragujevac, organizovali su predavanje o voćarstvu i perspektivi mladih u savremenoj proizvodnji voća.

Da su učenici osnovne škole "Prota Stevan Popović" u Čumiću bili zainteresovani za predavanje o voćarskoj proizvodnji govori i puna sala. I najmlađi prvaci pridružili su se starijim školarcima, kako bi saznali što više o podizanju voćnjaka, načinima savremene proizvodnje, i naravno kako se od voćarstva može zaraditi i dobro živeti i na selu.

Udruženje proizvođača voća iz Čumića jedno je od najjačih u ovom delu Šumadije. Imajući u vidu da iz tog sela, kao i svih drugih, mladi odlaze u grad, na vreme su želeli da zaustave odlazak, ali i da sa mladim školovanim ljudima osavremene proizvodnju.

"Šumadija voće" je za sve učenike obezbedilo jabuke za svakodnevnu užinu tokom marta, kao i po sadnicu neke od voćaka, koju bi zasadili u svom voćnjaku.

Izvor: RTK

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar