Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

PSSS Kragujevac

21.01.2013

U toku prijavljivanje za subvencije

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Uredbama Vlade predviđen je duplo veći iznos subvencija od ranije propisanih za tov junadi i svinja.

U Poljoprivredno savetodavnoj stručnoj službi u toku je prijavljivanje poljoprivrednih proizvodjača koji se bave tovom junadi, za dobijanje podsticajnih sredstava u iznosu od 10.000 dinara po grlu za junad iz 2012. godine.

Uredbom Vlade Republike Srbije podsticajna sredstva za tovnu junad su udvostručena, a cilj je da se smanji uvoz mesa i da tovljenici budu predati klanici.

Stočari prijave mogu da podnesu do kraja januara.

Proizvođači tovnih svinja, namenjenih klanici, mogli su da ostvare podsticajna sredstva u iznosu od 1.000 dinara po grlu, za najamnje 10 grla u tovu čija je prosečna težina iznad 90 kilograma.

Pravo na subvenciju može da se ostvari jednom za period trajanja tova na osnovu zahteva za ostvarivanje prava za korišćenje podsticajnih sredstava.

 

Izvor: RTK

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar