Andreja Stevanović: Za moj Radnički igram i povređen

Andreja Stevanović: Za moj Radnički igram i povređen

“Raško Katić zaslužuje orden. Zbog njega sam, između ostalog, ostao u Radničkom. Raško mi je još prošle sezone često pričao da može saradnju sa mnom da uporedi s onom koju je imao s Igorom Rakočevićem u Zvezdi“, kaže za Mozzart Sport 25-godišnji šuter

Kada kažete Radnički Kragujevac, prva asocijacija vam bude sećanje na klub koji godinama ne postoji. Grad iz srca Šumadije gotovo sedam godina se oporavlja od teškog sportskog neuspeha uprkos velikim ulaganjima, ali nadu u bolje sutra vraća KKK Radnički.

Tim osnovan oktobra 2015. po ideji doskorašnjeg sportskog direktora Partizana Nikole Lončara krenuo je sa dna lestvice i dogurao do Košarkaške lige Srbije i odnedavno završnice Kupa Radivoja Koraća gde će u četvrtak od 21 čas odmeriti snage protiv Crvene zvezde.

Među najzaslužnijima što Radnički i grad Kragujevac ponovo mogu da se ponose jednim košarkaškim klubom je – Andreja Stevanović. Inače rođeni Kragujevčanin je ove sezone prvi strelac Radničkog uz legendu Raška Katića i lider svlačionice. Zaboravio je na loše iskustvo u Partizanu i posle Dinamika od 2019. je u svom gradu gde zajedno s prekaljenim centrom pokušava da osvetla obraz Šumadije.

Stevanović igra odličnu sezonu u Radničkom – na 13 utakmica ima prosek od 21,1 poena uz nešto preko trideset i po minuta u igri. Ono zbog čega njegove dobre partije izazivaju još veće poštovanje košarkaške javnosti jeste činjenica da veći deo sezone igra rovit. Razlog je specifičan...

“Ne volim da sebe ističem u prvi plan. Meč protiv Napretka iz Aleksinca u prvom delu sezone sam igrao povređen. Tu sam pokidao četiri ligamenta levog skočnog zgloba i uništio kapsulu. Bilo je stanje da moram da se operišem i da me čeka pauza od četiri-pet meseci“, počinje Stevanović razgovor za Mozzart Sport.

...

PRIČA SE DA PROTIV ZVEZDE NEMA FAVORITA

U četvrtak od 21 čas čeka vas okršaj protiv Crvene zvezde. Može se reći da vam je to lepa nagrada za dosadašnje rezultate, ali i dobar test kvaliteta?

- Pratimo medije i vidimo da će Zvezda verovatno igrati s jednim strancem, samo s Džordanom Lojdom. Za nas je svakako dovoljna motivacija kada se samo pročita da igramo protiv jednog takvog kluba kakav je Crvena zvezda, bez obzira na to da li igrali u punom sastavu ili ne – nama motivacije ne manjka, kaže Stevanović i završava:

- Iskreno se nadam da ćemo se pokazati u što boljem svetlu u Novom Sadu. Imamo tu olakšavajuću okolnost da će Zvezda da igra bez gotovo pola tima, što nikako ne sme da nas opusti ili da odigramo opuštenije. Već slušam priče o tome kako će to praktično biti utakmica bez favorita.

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALA

  • 15.00 Mega - Mladost
  • 17.00 FMP - Vojvodina
  • 19.00 Partizan - Borac
  • 21.00 Crvena zvezda - Radnički

Polufinala su na programu u subotu od 18.30 (pobednici prva dva meča) i 21.00 (pobednici druga dva meča), dok je finale zakazano za nedelju od 21.00.

KOMPLETAN INTERVJU

Foto: KSS; SPD Radnički; KK Radnički

Nikola Stojković
Izvor: Mozzart sport, 11. 2. 2021. 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html