Biciklisti iz Kragujevca stigli do Mostara

Biciklisti iz Kragujevca stigli do Mostara

Biciklisti iz Kragujevca, posle četiri dana maratonskog pohoda, u kojem su učestvovale i osobe sa invaliditetom, stigli su u Mostar


Učesnici ove jedinstvene međunarodne sportske manifestacije koja se održava 12. godinu pod nazivom "Tandem biciklistički maraton", iz Kragujevca su krenuli 22. jula.

U ovom maratonskom pohodu tandem biciklista iz kluba "Radnički", rekreativaca i slabovidih osoba, biciklisti su vozili 420 kilometara, u četiri etape. "Pri temperaturi u proseku od 37 stepena Celzijusa na svim etapama, srdačnom dočeku u svim gradovima kroz koje smo prošli, i uz male mehaničke kvare, jedan tandem i biciklisti Kragujevca stigli su u Mostar oko podneva ", rekao je u telefonskoj izjavi Tanjugu Miroslav Aksentijević, jedan od učesnika ovog maratonskog pohoda.

Biciklisti su vozili na relaciji Kragujevac-Užice-Višegrad-Sarajevo i Mostar, gde im je domaćin preduzeće "Hidroelektrane na Drini". Organizator tandem biciklističkog maratona je paraolimpijska akademija "Junior" iz Kragujevca, a pokrovitelji su ambasada BiH u Srbiji, kao i gradovi Kragujevac i Mostar.

Generalni sekretar akademije "Junior" Goran Nikolić je u izjavi Tanjugu, uoči starta biciklističkog maratona, rekao da je cilj tog pohoda unapređenje prekogranične saradnje.

"Za 11 godina maratonskih pohoda na relaciji Kragujevac-Užice-Višegrad-Sarajevo-Mostar, tandem biciklisti su pokrenui brojne inicijatve koje su dale doprinos obnavljanju prekogranične regionalne saradnje i pokretanje niza projekata od izuzetnog značaja za položaj osoba sa invaliditetom koji su u našem region znatno zastupljena populacija", rekao je tada Nikolić.

Tandem biciklisti će i ove godine prisustvovati tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u Mostaru.

tandem

Foto: PK Junior, Aleksandar Marić, Pogled
Izvor: Tanjug

PK JUNIOR SAJTFB STRANA 
MARATON ZA GINISA – 55 MARATONA ZA 55 DANA! SAJTFB STRANA


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST



PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html