Brajković i momci neumoljivo protiv Šapca

Brajković i momci neumoljivo protiv Šapca

KKK Radnički naneo je ekipi Šapca i drugi ubedljiv poraz ove sezone, na parketu hale Jezero bilo je 100:66 (24:10, 23:18, 31:23, 22:15), u utakmici 22. kola Prve lige-Zapad.

Ovim 17. trijumfom u sezoni Kragujevčani su ostali u samom vrhu tabele, trenutno su na trećem mestu, dok su Šapčani i dalje pretposlednji.

Prva četiri minuta izabranici Darka Brajkovića primili su samo dva poena, a nanizali već 14, čime je uspostavljen odnos snaga koji je potrajao svih 40 minuta. Gosti su igrali onoliko koliko im je raspoloženiji domaćin dopuštao. Jedine dve upisane trojke u ovom periodu, sačuvale su čast Šapčana, ali je "kapitulacija" bila očigledna.

I posle osvajanja prve deonice (24:10) Kragujevčani su ostali angažovanija ekipa na terenu. Šabac se serijom 6:0 primakao na 28:21, ali to je samo "razjarilo" KKK Radnički da uzvrati jačom merom - 10:0, i dodatnim poenima za +21 već u 17. minutu. Trojkama i popravljenim skokom Šapčani su izbegli debakl već posle 20 minuta - rezultat između poluvremena je bio 47:28.

Početkom drugog poluvremena goste i dalje služe trojke, imaju 6:0 za momentalno smanjenje razlike, međutim, opet Šumadinci uzvraćaju punom merom, serijama 6:0 i 8:0 izbijaju na +26 (65:39) u 27. minutu, da bi im treća deonica pripala 31:23 za 78:51 posle 30 minuta.

Igrači KKK Radnički odigrali su i poslednjih deset minuta sa više svežine, čemu je doprinela "duža klupa" (svih 12 igrača imalo je svoje minute, spram gostiju koji su "svlačili" sedmoricu). Stigli su da prirede i sijaset atraktivnih poteza od kojih se izdvojilo više asistencija za aplauz malobrojne publike koja je na kraju zadovoljna izašla iz hale Jezero.

Najkorisniji igrač utakmice bio je kapiten KKK Radnički Šamanović (indeks 31) koji je ostvario dabl-dabl: 23 poena (za dva poena 11/14) i 12 skokova.

- Šapčani su ušli opušteno u meč jer su znali da nemaju šta da izgube, a mi smo posle dužeg vremena izgledali kao tim. Igrali smo lepu košarku i nadigrali goste u svim segmentima igre. Pokazali smo i ovoga puta da smo bolja ekipa. Ključno je bilo to da smo igrali kolektivnu, nesebičnu košarku, za šta pohvaljujem svoje saigrače. Pohvalu zaslužuje i uprava kluba koja je ukazala šansu mladom treneru. Darkо Brajković je na fantastičan način podigao ekipu, dao nam je svežinu i snagu. Ističem i da je ove večeri veći broj naših mladih igrača imao dosta zapaženu rolu, momci su opravdali svaki sekund proveden na terenu, proanalizirao je kapiten KKK Radnički.

Od Šamanovićevih saigrača, kao dvocifreni strelci izdvojili su se: Milosavljević sa 15 poena (trojke 2/3, devet asistencija), Vasilić i D. Nikolić - po 13 i Ristić - deset poena (trojke 2/3). Pogađali su još: Arnaut - devet, Stevanović - sedam, N. Nikolić i Glišović - po tri, Beočanin i Popović - po dva poena.

Kod Šapčana, najefikasniji je bio Sinđelić sa 17 poena (četiri trojke), Vuković je ubeležio 13, Stefanović 11, a Gavrilović deset poena.

Ova utakmica bila je debi za Darka Brajkovića u ulozi prvog trenera KKK Radnički, pa će svoju profesionalnu biografiju da upotpuni trijumfom prvencem u ovom rangu.

- Zahvaljujem se momcima, pre svega, što su izneli sve ono što smo se dogovorili u pripremi utakmice. Cilj nam je bio da što više ubrzamo igru, da igramo u tranziciji i mislim da smo u tome uspeli. Drago mi je ako je uživala publika. Dobro smo zatvorili reket, a goste je služio šut spolja, pa su se tako sačuvali još ubedljivijeg poraza. Od svega prikazanog najviše mi se svidela želja naših momaka koju su demonstrirali sve vreme večeras. Ginuli su jedan za drugog i u napadu i u odbrani. Tako treba da bude i ubuduće, da uvek budemo pravi tim, jedino tako ide se na bolje, poručio je Brajković.

STATISTIKA

U narednom, 23. kolu KKK Radnički biće gost Mileševca - utakmica je zakazana za 25. mart. Nakon toga dočekuje Prvu petoletku, zatim gostuje Crnokosi i za kraj sezone u Jezero dolazi Novi Pazar.

MULTIMEDIJA/FOTO 

Foto: KKK Radnički/Zoran Đorđević
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html