Burno u 2016, sledi jubilej ŽKK Radnički u 2017.

Burno u 2016, sledi jubilej ŽKK Radnički u 2017.

ŽKK Radnički je organizovao je prednovogodišnju proslavu za igračice i roditelje, a sa njima je bila i promoterka kluba, i zaštitno lice - Jelena Milovanović, jedna od najboljih košarkašica Evrope. Bila je to prilika da rukovodstvo sumira godinu koja je ocenjena kao vrlo turbulentna.

- Klub je dobio novo rukovodstvo, koje ima jasno zacrtane ciljeve i strategiju o daljem napredovanju, povećanju broja članova u najmlađim kategorijama. Uprkos mnoštvu problema, pre svega finansijskih (jer je klub bio prezadužen) i malog broja dece u mlađim selekcijama, uspeli smo da na kraju ove, za nas preteške, godine da upišemo dosta novih članova. Strateški cilj nam je bio da se klub finansijski stabilizuje, da seniorski tim sastavimo od igračica iz našeg grada i okoline(koje iziskuju minimalne novčane izdatke) i da nam škola košarke broji što više članova. Želeli smo da stvorimo zdravu sredinu,da uz kvalitetne i stručne trenere igračice napreduju i uče, da se naši najmlađi igraju košarke i srećni dolaze na treninge. Znamo da nas čeka još mnogo problema i da ovaj put kojim idemo nije lak. Nismo bili nerealni u zahtevima, saopštava ŽKK Radnički.

U klubu podsećaju da su takmičarsku sezonu započeli uz pomoć par starijih igračica, koje su bile od velikog značaja na samom startu.

- Naša ekipa je vrlo mlada, neiskusna. Trenutno samo dve igračice imaju više od dvadeset godina. Ostatak ekipe čine devojke iz juniorske selekcije, kao i dve kadetske reprezentativke, uz još nekoliko izuzetno talentovanih devojčica. Tu nam je i jedna od najperspektivnijih igračica u svom godištu u Srbiji, petnaestogodišnja Višnja Stefanović, koju smo kao pojačanje doveli iz Kraljeva. Upravo se zbog toga ponosimo što polusezonu završavamo u sredini tabele.
Drugi deo sezone nosi nove izazove, kako na terenu, tako i u daljem razvoju kluba, sa jednom dodatnom motivacijom.

- Pred nama je godina jubileja u kojoj klub slavi 50 godina samostalnog postojanja na šta smo posebno ponosni. Želja nam je da klub finansijski ojača, da imamo sve više uspeha i da svaka igračica poštuje i ponosno nosi dres kluba koji ima tradiciju. Stručni tim, predvođen sportskim direktorom Goranom Jovovićem i perspektivnim trenerom Nenadom Milovanovićem, daće sve od sebe da se Radnički u dogledno vreme vrati tamo gde mu je mesto, u društvo najboljih, prvu ligu. Pre početka lige dobili smo veliku donaciju jedne firme iz Beograda, koja nam je omogućila da opstanemo i da se takmičimo ove godine. Izražavamo zahvalnost i našim sponzorima koji nam nesebično pomažu, a to su Hotel Kragujevac i takođe kragujevačke firme: Nikom, Merkur i D&S. Hvala i svima koji su imali razumevanja i nisu nam pravili probleme zbog ne tako malih dugova koje smo preuzeli. Uz obećanje da ćemo i ubuduće živeti i raditi za sport, a ne od sporta, svim sugrađanima želimo da im Nova godina donese mnogo radosti, stoji u saopštenju ŽKK Radnički dostavljenom portalu PPNS. 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html