Četvrti neuspeh - za preispitivanje u KKK Radnički

Četvrti neuspeh - za preispitivanje u KKK Radnički

Ni četvrto kolo KLS nije donelo radost Kragujevčanima, KKK Radnički je kao domaćin poražen od Mladosti iz Zemuna 78:96 (19:30, 21:23, 16:23, 22:20).

Posle četiri kola, Zemunci imaju polovičan učinak 2-2 i na sedmom su mestu, dok su Kragujevčani u negativnom skoru 0-4 i dele sudbinu sa Vojvodinom i Slogom pri dnu tabele.

Pred oko 500 gledalaca u hali Jezero, ove večeri kao da je postojala samo jedna ekipa - gostujuća. Kada je igrala svoju igru odmicala je bledom domaćinu i 26 poena (47:73 u 28. minutu), a tek kada je imala retke "prazne minute" dopuštala je da se prednost smanji. Izabranici Zorana Todorovića pružili su varljivi tračak nade da mogu do priključka tokom druge četvrtine koju su izgubili 21:23. Međutim, agonija od početka drugog poluvremena kada skoro četiri minuta nisu ubeležili niti poen, dok je gost nanizao 11, presudno je uticala na nastavak ovog susreta. Pobednik je bio neupitan već u trećem kvartalu, a završni ni na koji način nije uticao na promenu odnosa snaga na terenu. Mladost je zasluženo ubeležila bodove.

U poletnoj ekipi iz Zemuna najefikasniji je bio Jeković sa 21 poenom (devet skokova), odmah uz njega našao se Malidžan sa 20 poena (osam skokova, devet asistencija), a dvocifren učinak ostvarili su još: Novaković - 16, kapiten Brkić - 15 poena (12 skokova), i Nešović - 13.

U realizaciji nedovoljnoj za uspeh KKK Radnički izdvojili su se Beader sa 16 i Milosavljević sa 12 poena, a nadomak dvocifrenog učinka bili su kapiten Vasojević i Karadžić sa po devet poena.

STATISTIKA



IZJAVE AKTERA

Branislav Jeković, igrač Mladosti

- Odigrali smo utakmicu kako treba, borbeno od samog starta. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice da ih što više napadnemo u tranziciji. Iskoristili smo naše prednosti, na šta se nadovezala dobra realizacija. Uspeli smo da nadomestimo što smo kući izgubili od Vršca. Okrećemo se narednim protivnicima, da pobedimo što više možemo. Domaćinu se zahvaljujem na fer i korektnoj utakmici.

Branko Maksimović, trener Mladosti

- Najpre, utisci su mi pomešani, samim dolaskom u Kragujevac. Ovde sam proveo divne godine, ulaskom u Jezero nešto je provrelo. Svako se bori za svoje boje, ipak, i mi smo sasvim zasluženo pobedili. Skokove i trčanje u tranziciji bih apostrofirao kod nas. Napadali smo ih "u leđa" kao mlada, poletna ekipa koja dobro trči. Zadovoljan sam kako su momci delovali na terenu. Sa druge strane, Kragujevac zaslužuje stabilnog prvoligaša, dobri momci su se okupili, trener je sa velikim iskustvom. Treba im jedna utakmica da prelome i strpljenje, ne može preko noći. Ovde je trener došao 15. septembra, a mi smo počeli pripreme 20. jula. Trener nema čarobni štap. Dugačka je liga, jedna pobeda sve menja. Moraju da se skupe, nema predavanja. "Oni jako, mi jače" - to je krilatica koja je ovde ostala i tako mora da se razume i priča, igra i trenira, uz podršku navijača koji su uvek tu. Nema zime za Radnički, ne ispada iz lige. Imam pun respekt za sve što rade, voleo bih i da je više ljudi bilo u hali, ali hvala i onima koji su došli. Upućen mi je aplauz na početku i kraju na čemu se zahvaljujem.

Nikola Vasojević, igrač KKK Radnički

- Sve se videlo ona terenu. Evidentno je da nismo ispoštovali dogovor. Ne primamo informacije od trenera, ne štimamo. Nedostajala nam je koncentracija, volja, a polazimo od sebe, pa do svih ostalih. Težak je trenutak. Ne mogu da kažem da nismo hteli da pobedimo, ali izgoreli smo. Nismo prikazali ništa od onoga što smo radili na treningu. Svi mi igrači smo krivi za ovo što se desilo. Sezona jeste duga, ekipa po imenima nije loša, međutim ne štimamo na terenu. Naše je da radimo, a nešto mora da se menja.

Zoran Todorović, trener KKK Radnički

- Ovo je najgora utakmica koju sam vodio ili kojoj sam prisustvovao. Svaki komentar je suvišan. Gledano igrački, to ne izgleda loše, ali neke informacije ne stižu do igrača - što je najveći problem. Nikako da se tu nađemo i kroz skauting, trening. Natrčani smo, nadskočeni smo, od svega što smo se dogovorili ništa nismo ispoštovali. Kod njih je lopta išla brže, bolje, imali su ideju, tačno su znali gde, šta, kako. Otvorili smo utakmicu veoma loše, tri dobre odbrane u početku nije ispratila realizacija. Dolaskom Kljajevića odjednom smo se skoncentrisali samo na njegovu igru. I kada imamo bolje pozicije tražimo ga iz nekog respekta prema njemu. Iz takve postavke slabo trčimo, pa smo pokušavali sa niskim igračima, ali nismo uspeli. Za poluvreme smo imali 11 izgubljenih lopti, to je nedopustivo za bilo koju ekipu, a kamoli u KLS. Uprava nije ništa ni naznačila, ali možda bi neko drugi mogao da podigne ovu ekipu, ja tu možda više i nemam šta da tražim - to je moje lično viđenje. Nisam uspeo, iako se ne predajem se, ali vidim da nemam tu energiju da podignem ovu ekipu.

U petom kolu KLS KKK Radnički gostuje Vršcu (4-0), a Mladost dočekuje Dinamik (3-1). Obe utakmice zakazane su za subotu 11. novembar.

Pre toga, Kragujevčane očekuje druga faza kvalifikacija za Kup - u utorak 7. novembra od 18 časova sastaju se sa ekipom Mladosti uz sali Vuk Karadžić u Smederevskoj Palanci. 

SNIMAK KONFERENCIJE ZA MEDIJE

Foto: Zoran Đorđević

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB   


PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html