Darko Živanović osvojio prvi Beogradski polumaraton

Darko Živanović osvojio prvi Beogradski polumaraton

Srpski olimpijac Darko Živanović, član kragujevačkog Čelendža, pobednik je prvog Beogradskog polumaratona, na stazi od 21.097 metara, ili "Beogradskih 21", ostvario je rezultat 1:12,23 časa. Iza Živanovića ostali su Stenli Kiprop iz Kenije (1:13,40) i Miloš Milovanović (1:14,20).

Radmila Đurđević je bila najbolja u ženskoj konkurenciji polumaratona, njen rezultat bio je 1:23,57.

Na "Beogradskih 10", stazi od 10 kilometara, najbolji su bili Nikola Bursać (34,12 minuta) i Biljana Cvijanović (39,08 minuta).

Najdramatičnija borba vođena je u muškom polumaratonu u kojem je Živanović u ciljnoj ravnini u ulici Kralja Milana prestigao Kenijca Stenlija Kipropa, učesnika i pobednika mnogih trka i kroseva u Srbiji, i prvi prošao ciljem na Terazijama.

- Ova staza je bitno drugačija od polumaratonske na Beogradskom maratonu na kojoj sam pobedio dva puta, a ne bih rekao da je značajno teža, ali je svakako zanimljiva. Prvih 16 kilometara trčali smo u grupi, a onda je Kiprop pojačao tempo i napravio kilometar prednosti pre povratka na Brankov most. Međutim, u samoj završnici počeo sam da ga sustižem i u poslednjem kilometru uspeo sam i da ga prestignem. Bilo je hladno i mokro, ali vetar nije bio mnogo jak i bilo je lepo trčati Beogradom. Organizacija ovog novog događaja bila je izvanredna, rekao je Darko Živanović.

Darko Zivanovic osvojio prvi Beogradski polumaraton

VIDEO

PRILOG RTS

Stenli Kiprop, pulen trenera Slavka Kuzmanovića, je ukratko objasnio zbog čega je u završnici izgubio prvo mesto:

- Potpuno sam se zaledio, bio je jedini Stenlijev komentar.

Organizatori su saopštili da se na premijeri ove manifestacije pojavilo preko 3.500 trkača, uprkos hladnoći (0 stepeni), snegu i vetru.

Podsećamo, Živanović je ove godine bio osvajač srebrne medalje na 30. Beogradskom maratonu, a tu trku je završio za dva sata, 30 minuta i 11 sekundi.

REZULTATI

  • Polumarton, muškarci: 1. Darko Živanović (Čelendž) 1:12,23, 2. Stenli Kiprop (Kenija) 1:13,40, 3. Miloš Milovanović (Dinamo) 1:14,20.
  • Polumarton, žene: 1. Radmila Đurđević 1:23,57, 2. Nataša Ćulafić (Vojska Srbije) 1:24,31, 3. Nora Trklja (Crvena zvezda) 1:27,25.
  • 10 km, muškarci: 1. Nikola Bursać (Partizan) 34,12, 2. Milan Todorović (Mladost) 34,32, 3. Miloš Dragović (Podgorički maraton) 35,20.
  • 10 km, žene: 1. Biljana Cvijanović (Crvena zvezda) 39,08, 2. Anđelka Durđević 43,05, 3. Aleksandra Kostadinović (Srem) 43,36.

Foto: Beogradski maraton; Saša Vodovar, Darko Živanović, privatna arhiva
Izvor: Beogradski maraton
Obrada: Portal PPNS

BEOGRADSKI MARATON SAJT, FB STRANA, INSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html