Đurković (RSS) o turniru u Kragujevcu: Mogli smo da odbijemo i da budemo žestoko kažnjeni

Đurković (RSS) o turniru u Kragujevcu: Mogli smo da odbijemo i da budemo žestoko kažnjeni



Rukometni savez Srbije morao je da prihvati da se kvalifikacioni turnir za plasman na SP za juniorke od 23. do 25. marta u Kragujevcu odigra bez nacionalnih simbola i pod zastavom Evropske federacije (EHF). Borbu za odlazak u Đer otvoriće u petak (16.00) u dvorani "Jezero" Srbija i selekcija tzv. države Kosovo. Dva sata kasnije sastaće se Norveška i Slovačka.

- Imali smo dva puta: da ne igramo i da budemo izbačeni iz takmičenja uz visoku finansijsku kaznu ili da igramo na ovaj način koji je prihvatljiv za sve. I Norveška i Slovačka igraće bez nacionalnih simbola... Jednostavno, pretilo nam je izbacivanje, i u ovom trenutku ostvarili smo maksimum maksimuma. Sve ovo je teško i mnogo bolno za nas - ističe predsednik RSS Božidar Đurković.

Da RSS nije prihvatio odluku EHF možda ne bi bile kažnjene samo juniorke.

- Ne znam šta bi odlučila Arbitražna komisija. Možda bi proširila suspenziju na sve mlađe selekcije, možda na Savez. Sigurno je da bi juniorke bile izbačene - kaže Đurković.

Prvi čovek srpskog rukometa podvlači da nisu mogli da zabrane tzv. reprezentaciji Kosova da igra na turniru:

- Oni su punopravni članovi IHF i EHF. Zato je ovo bilo jedino moguće rešenje. I sama Evropske federacija je prekršila svoje pravila, koja ne dopuštaju da se igra bez nacionalnih simbola.

Nije bilo prihvatljivo ni da se turnir organizuje u drugoj državi:

- Onda bi morale da se sviraju himne, igra pod nacionalnim simbolima. Ovo prevazilazi sportsku priču i prelazi u domen visoke politike. Ostvarili smo maksimum i izborili da više ne igramo sa njima.

DOLIVANJE ULJA NA VATRU

Đurković nije želeo previše da komentariše saopštenja RS Vojvodine i RS Kosova i Metohije.

- Ona su usmerena u nekom drugom smeru, na neku unutrašnju priču. To je dolivanje ulja na vatru u ovoj teškoj situaciji - ističe predsednik RSS.

Foto: N. Paraušić
S. K.
Izvor: Novosti

RUKOMETNI SAVEZ "KOSOVA" SAJTFB STRANAINSTAGRAM 
RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE SAJTFB STRANATVITERJUTJUB
EHF SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 



PRILOZI

USTAV REPUBLIKE SRBIJE

Grb, zastava i himna

Član 7.

Republika Srbija ima svoj grb, zastavu i himnu.
Grb Republike Srbije se koristi kao Veliki grb i kao Mali grb.
Zastava Republike Srbije postoji i koristi se kao Narodna zastava i kao Državna zastava.
Himna Republike Srbije jeste svečana pesma "Bože pravde".
Izgled i upotreba grba, zastave i himne, uređuju se zakonom.

 


ZAKON O IZGLEDU I UPOTREBI GRBA, ZASTAVE I HIMNE REPUBLIKE SRBIJE

IZGLED I UPOTREBA ZASTAVE

Ostali slučajevi isticanja Državne zastave

Član 24.

Državna zastava može se isticati:
1) na proslavama i drugim svečanim manifestacijama kojima se zvanično obeležavaju događaji značajni za Republiku Srbiju;
2) prilikom međunarodnih susreta, takmičenja i drugih skupova (političkih, naučnih, kulturno-umetničkih, sportskih i dr.) na kojima Republika Srbija učestvuje ili je reprezentovana, u skladu sa pravilima i praksom održavanja takvih skupova;
3) u drugim slučajevima, ako njena upotreba nije u suprotnosti sa ovim zakonom.


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html