Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Sport

24.11.2015

Fešta u Jezeru - u režiji KKK Radnički i Partizana

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/strane/statut-ppns.html http://prviprvinaskali.com/strane/statut-ppns.html

U revijalnoj utakmici, priređenoj u hali Jezero na inicijativu Nikole Lončara, Kragujevački košarkaški klub Radnički poražen je od beogradskog Partizana 61:81 (9:19, 22:19, 17:22, 13:21). Iako je nekoliko rangova između ova dva sastava, publika je uživala u pretežno ravnopravnoj borbi, a pre svega korektnoj košarkašoj predstavi.

U pravom košarkaškom ambijentu koji su uz igrače napravili navijači obe strane, domaćin je otvorio meč trojkom Arnauta, da bi odmah zatim ABA ligaš preuzeo inicijativu. Vitkovac se raspucao, a domaćini su se ispromašivali, pa su upali u prvi zaostatak - 3:10. Ulaskom u igru najiskusnije aduta domaćina, kapitena Glišovića, uspostavljen je ravnopravniji odnos snaga, pa se Partizan posle 10 minuta odvojio na podnošljivih deset poena - 9:19.

Uz pojačanu odbranu, fizički superiorniji Beograđani nameću svoj ritam u drugoj deonici, i bez mnogo napora dolaze do 16:30. Sa druge strane, snajpersku hladnokrvnost pokazuje Šamanović, pre svih, koji održava distancu. Iz minijatura koje su usledile u režiji bistrih kragujevačkih momaka, publika je prisustvovala efektnim poenima kojima je uhvaćen priključak, a povratkom na teren Kneževića i Milosavljevića inicijativa se seli u tabor domaćina. Serijom 7:0 prerano otpisani Radnički dolazi do najmanjeg zaostatka od petog minuta meča. Milosavljević povezuje redove svog sastava, slede ga nepogrešivi Arnaut i Knežević van linije 6,75 metara, pa se razlika smanjuje na 28:34 u 19. minutu. Partizan prekida zamajac rivala, ponovo izbija na +10 (28:38), da bi u poslednjoj akciji najefikasniji Kragujevčanin Arnaut upisao još jednu trojku za osvajanje četvrtine 22:19 i konačnih 31:38 posle 20 minuta.

Gosti serijom 6:0 bolje otvaraju nastavak meča, ali dvema trojkama Arnauta i Milosavljevića Šumadinci dolaze na 39:44. Usledile su još dve serije sa obe strane za jednaku distancu 44:49, da bi par vezanih grešaka Radničkog Partizan kaznio za +12 i vođstvo 48:60 posle 30 minuta.

Prva tri minuta završne četvrtine protekla su bez poena oba rivala, da bi gosti penalima, a onda i trojkom obezbedili prednost od 20 poena - 48:68, čime je zatvoreno pitanje pobednika. Do kraja je usledilo naidgravanje, u duhu revijalnog karaktera susreta, na zadovoljstvo oko dve hiljade gledalaca.

Među igračima koje je vodio trener Petar Božić, najkorisniji je bio Vitkovac - 16 poena, tri asistencije, dva skoka. Dvocifren je bio još Anđušić sa deset poena, a poentirao je ceo sastav koji je ove večeri imao 15 igrača.

Kod pulena Nenada Milojevića, MVP je bio Arnaut - 17 poena i dve asistencije. Dvocifreni strelci bili su još Šamanović - 14 i Milosavljević (šest asistencija) - 12 poena. Knežević je ostvario devet poena i sedam skokova, Glišović - šest poena, Vasilić - tri, Mitrović - jedan. I KKK Radnički je izveo 15 igrača na parket, ali su ostali bili bez poena.

IZJAVE AKTERA

KKK RADNIČKI - KK PARTIZAN 61:81 (9:19, 22:19, 17:22, 13:21)

Kragujevac
Hala Jezero
Gledalaca: 2.000
Sudije: Matić, Radosavljević, Petronijević

KKK RADNIČKI: Tomašević, Simić, Mitrović 1, Knežević 9, Vasilić 3, Milosavljević 11, Glišović 6, Nikolić, Ristanović, Nikolić, Arnaut 17, Šamanović 14

KK PARTIZAN: Cvetković 3, Aranitović 5, Džons 4, Marinković 5, Petrov 2, Vitkovac 16, Džumić 4, Koprivica 9, Perović 4, Magdevski 5, Milutinović 3, Glišić 7, Vrabac 4, Vilson, Anđušić 10 

Foto: Zoran Petrović

GALERIJA PPNS
 

KALENDAR TAKMIČENJE

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 

APELI

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar